Sorozatajánló: Arrow – A zöld íjász

A milliárdos playboyt, Oliver Queent (Stephen Amell) mindenki halottnak hitte, miután apjával öt éve hajótörést szenvedett a Csendes-óceánon. Hazatérése egész Amerikát felkavarja, és mindenki arra számít, hogy ezek után még nagyobb hévvel veti magát az élvezetekbe. Oliver azonban fogadalmat tett apjának, hogy rendbe hozza a várost, melyet egy korrupt társaság tart a kezében. Látszólag folytatja korábbi életstílusát, éjszaka azonban a bűnösök nyomába ered.” Port.hu
 
A 2012-ben indult akció/kaland/bűnüldözős sorozat elég magas pontszámmal (8,2/10 [az egyes epizódok értékelése stabilan nyolc pont fölött áll, egy kapott csak 7,9-et]) szerepel az imdb-n (legalábbis én annak tekintem), ezért is esett rá a választásom. (Illetve elég nagy szerepet játszott még a választásomban egy crack!videó is, amit ha húszszor nem néztem meg, akkor egyszer se.) Nekem ez egy tipikusan olyan sorozat volt, aminél nem éreztem azt, hogy mikor lesz már vége az adott évadnak, hanem folyamatosan néztem egymás után a részeket. Most, az első évad után ott tartok, hogy történetesen WTF? és WHY?, mert így nem lehet vége! De szerencsére a második évad is elérhető már, sőt, idén október 8-án érkezik a harmadik is.
 
A sorozat fő cselekményszála a Starling City-t irányító fehérgalléros bűnözők kiiktatása, amiben fő szerepet vállal a korábbi milliomos csemete, a playboynak hitt Oliver Queen. Az ő csapatához tartozik a korábban hivatalosan testőreként alkalmazott John Diggle, illetve Felicity Smoak, a Queen vállalat informatikusa.
 
Érdekes figyelni, hogyan egyensúlyoz Oliver a két élete (a „megpróbálok tökéletes fia lenni anyámnak és példamutató bátyja lenni a húgomnak” és a halállistával közlekedő vadász) között. Ott van neki Digg, aki mindig visszarántja őt a szakadék széléről, és Olivernek nem egyszer kellett már lenyelnie a büszkeségét, és igazat adnia a barátjának.
 
Izgalmasnak, fordulatosnak, viccesnek találom a sorozatot, ugyanakkor megvan benne az a mértékű dráma, aminél minden szereplőt, aki szenvedősen néz (a majdnem sírás állapota [túl sok a füst vagy a műkönny], az ölelgetésre készteti a nézőt, engem legalábbis biztosan. A kedvencem a technikus lány, akinek kínos elszólásai után sokszor elmosolyodtam, illetve a nagy sorozatnézők felfedezhetnek benne másik sorozatból ismerős szereplőket is (Teen Wolf, The Vampire Diaries).
Kíváncsian várom, mire jutok a második évad végén, és ugyanilyen rajongással állok majd neki a harmadik évadnak, amint elkezdik vetíteni. Ez a sorozat jó. Több mint jó. Úgyhogy holnap neki el is kezdem a következő adagot.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.