A Sodder gyerekek eltűnése

1945 karácsonyának éjjelén a Sodder család otthona Fayetteville-ben, Nyugat-Virginiában tűzre kapott, miközben a család aludt. Kevesebb, mint egy óra alatt éget le teljesen a családi otthon. Az édesanya, Jennie és az édesapa, George mind a ketten túlélték, épp úgy, ahogy öten a tíz gyerekükből. John (23), Marion (17), George Jr. (16), Sylvia (2), és legidősebb fiúk, Joe nem tartózkodott otthon, mivel a seregben szolgált. A másik öt gyerekük Maurice (14), Martha (12), Louis (9), Jennie (8) és Betty (5) sajnos nem tudtak kiszabadulni. A jelentések szerint meghaltak a tűzben, azonban a csontjaikat sohasem találták meg a hamvak között. Ráadásul egy csapat furcsa jelenség ahhoz vezetett, hogy a gyerekek mégis életben maradtak. 

A tűz hajnal egykor tört ki. A legkisebb gyerek, Sylvia a szülei szobájában aludt, és az idősebbek maguk menekültek ki a házból. George megpróbált visszamenni öt másik testvérért, de a lépcsőház lángokban állt. A fiú a létráért rohant, de nem találta a helyén. Másik ötlete az volt, hogy a teherautóról mászik be a gyerekek szobájába, de nem működött az sem. Marion és egy szomszéd is próbálta felhívni a tűzoltókat, de nem sikerült elérni őket. A szomszéd végül elment a városba, és megkereste a tűzoltók vezetőjét, aki azonnal rendbe állította a város tűzoltóit, de a ház már porrá égett, amikor odaértek. 

sodder2-1050x428
Soderrék úgy gondolták, hogy gyerekeik meghaltak a tűzben. A tűzoltók szerint a lángok lehettek annyira forróak, hogy elégtek a csontok is. Kiállították a halotti anyakönyvi kivonatokat is, amelyben tűzhalál szerepelt. De ahogy George egyre többet gondolkozott a tűzről, úgy találta, hogy valami nem stimmel. Pár hónappal ezelőtt egy idegen jelent meg a házban, hogy munkát keressen. A férfi körbenézett, és azt mondta, hogy a két biztosíték biztos tüzet fog okozni egy nap. George megnézette az áramszolgáltatókkal a vezetékeket, akik mindent rendben találtak. Körülbelül ezzel egy időben megjelent egy férfi, aki életbiztosítással házalt. George visszautasította, mire a férfi azt mondta, hogy a házuk el fog élni a lángokban és a gyerekek meg fognak halni, amit meg is érdemes George Mussolini miatt. 
George maga 1908-ban emigrált az Egyesült Államokba 13 évesen Olaszországból. A férfi nem szerette az olasz diktátort és sohasem beszélt szívesen a gyerekkoráról. Később egy idősebb Sodder fiú elmondta otthon, hogy egy férfi parkolt a ház előtt és figyelte, ahogy a kisebb gyerekek hazaérnek az iskolából. 

sodder3
A tűz kitörése előtt fél órával csöngött a telefon. Téves volt. Jennie vissza akart feküdni, de észrevette, hogy a lenti lámpák még mindig fel vannak a kapcsolva és a függönyök el vannak húzva, ráadásul a bejárat is nyitva van. Marion a lenti kanapén aludt. Jennie nem ébresztette fel, de bezárt mindent, és visszafeküdt. Egy hangos koppanásra ébredt a tetőn. 
Mindezek az események arra vezettek, hogy Jennie és George nagyon gyanakvóak voltak a tűzesettel kapcsolatban. Ráadásul a csontok csak nagyon magas hőmérsékleten égnek, így kellett volna nyomoknak maradniuk. A telefontársaság emberei azt mondták, hogy a telefonvezetékeket elvágták, nem elégtek. Később a tűz is szándékosnak tűnt. 
Később páran látni vélték a Sodder gyerekeket. Egy nő a Charleston hotelben mondta, hogy látott négyet az öt eltűnt gyerekből, akik két nővel és két férfival szálltak meg a hotelban. A felnőttek mindenkire mérgesek voltak, akik kapcsolatba léptek a gyerekekkel. A szülőket ez meggyőzte, hogy a gyerekek életben vannak, és az FBI-hoz fordultak, de ők elirányították őket a helyi rendőrséghez, akik tehetetlenek voltak és pár évvel később lezárták az ügyet. De a szülők nem adták fel a keresést, még egy hatalmas hirdetőtáblát is felállítottak a 16-os út mellé, amely negyven éven keresztül kint állt.

sodder1
1968-ban Jennie kapott egy cím nélküli levelet. Egy fénykép volt benne egy fiúról, aki a húszas éveiben járt. Ezt írták a hátuljára: Louis Sodder. Szeretem Frankie bátyámat. Jennie és George meg voltak róla győződve, hogy a fiúkról lehet szó, és azonnal nyomozni kezdtek, de soha többet nem hallottak róla. George egy évvel később meghalt, Jennie 1989-ben követte, a hirdetőtáblát levették, de a túlélő Sodder gyerekek és az ő gyerekeik tovább folytatták a nyomozást. 
A legfiatalabb Sodder gyerek, Sylvia a mai napig állítja, hogy a testvérei nem haltak meg a tűzben. Egy teória szerint a gyerekek illegális adoptálásra rabolták el, amelyben a Maffia keze is benne volt. Azonban Maurice, Martha, Louis, Jennie és Betty sorsa a mai napig ismeretlen. 

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.