The Other Side of the Door (Az ajtón túl, 2016)

Lassan megérkeznek hozzánk a 2016-os friss horrorfilmek is, ezért úgy gondoltam, hogy most megosztom veletek a tegnapi horrorélményemet a The Other Side of the Doort, amely egyenesen Indiába kalauzol el bennünket.

A film elején megismerhetjük Mariát (Sarah Wayne Callies), aki férjével (Jeremy Sisto) együtt hosszú évek óta Indiában él. Az Egyesült Államokból költöztek Mumbai-ba, és elhatározták, hogy ott is telepednek le. Boldog házasságukba két gyermek is születik Oliver és Lucy. Azonban egy borzalmas áradás során Maria gyermekeivel autóbalesetet szenved, és egyedül Lucyt sikerül kimentenie az autóból. A nőt iszonyatos bűntudat gyötri, a gyász teljesen felemészti az életét, már az öngyilkosságra is elszánja magát.

othersidefeature1

Ám a nálunk szolgáló házvezetőnő, Piki mesél a nőnek egy különleges helyről, ahol a határ a holtak és az élők világa között sokkal vékonyabb, így Mariának lehetősége lehet egy végső búcsúra, egy ajtón keresztül kapcsolatot teremthet Oliverrel. Ám Piki Maria lelkére köti, hogy bármi is történjen sohase nyissa ki a templom ajtaját az éjszaka során. Innentől kezdve már sejthetjük, hogy Maria nem fog engedelmeskedni a kérésnek, így teljesen felborítja az élők és a holtak közti egyensúlyt, amely nem várt eseményeket szabadít rá a család életére.

the-other-side-of-the-door-1

Az Other Side of the Door teljesen jó horror egy szabad estére. Nekem különösen az indiai környezet tetszett, ami tett egy kis pluszt az egyébként eléggé kiszámítható történetbe. Előre elmondom, hogy sokat ne várjunk tőle, nem a paranormális horrorok legnagyobbikával fogunk találkozni. A szereplők sokszor tesznek olyan dolgokat, amitől én a fejemet fogtam. Ennek ellenére párszor megijedtem, a hangulat maga érdekes volt. Olyanoknak ajánlom, akik mindenevők a műfajban, azoknak bizonyára kellemes szórakozást tud nyújtani.

TheOtherSideOfTheDoor_AWHandsweblarge-691x1024

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.