Rettentő indián legendák

Szinte minden kultúrában a legendák és mítoszok tanmesék, amelyeknek egy része a realitásban, a másik része a paranormálisban található. Nem meglepő, hogy a legjobb tanmesék a legfélelmetesebbek.  Most ezek közül észak-amerikai legendákat hoztunk el, amelyek elképesztően félelmetesek!

Chenno: a jégóriás
Chenno sokan a Nagylábhoz hasonlítják. Az eredeti legenda a Wabanaki emberektől származik. Ők úgy tartották, hogy a Chenno régen ember volt, de aztán borzalmas bűntetett követett el, amiért isten megátkozta és szívét jéggé fagyasztotta. Megfagyott lelke pedig a testében rekedt és trollszerű lény lett belőle, aki mindenkit meggyilkol, aki a keze közé kerül.

Chenoo

Kanonsistonties: a repülő fejek
Az irokéz mítoszban a repülő fejek a legfélelmetesebbek. Nagyon sok történet kering róluk, a legtöbb esetben vámpírként ábrázolják őket, akik méretben néha aprók, néha hatalmasak. Az egyik történet szerint az egyik ilyen teretmény egy nőt támadott meg, aki épp gesztenyéket sütött, de a repülő fej bekapta a forró szént, így elporladt.

 

 

Flying_Head

Mishipeshu: A vízi párduc
A vízi párduc története számos törzsnél kering. Általában egy hatalmas, sárkányszerű lénynek írják le, amely a tavakban és a folyókban él, és lehúzza a mélységbe a vízben tartózkodókat.

 

Image Credit: iStock/Mizu001

Yee Naaldlooshii: A bőrjáró
A navaho mítoszokban ez a lény a vérfarkassal egyenlő. A legtöbb mesébe ez általában megátkozott ember, általában sámán, aki gonosz erőket vetett be. Ez az állat sok formát ölthet: lehet medve, farkas és madár is. Ha a sámán túl hosszú ideig marad ebben a formában, akkor veszélyessé is válhat.

 

Image Credit: iStock/frentusha

Skudakumooch: A szellemboszorkány
A mikmak mitológia egyik legfélelmetesebb lénye a szellemboszorkány, amely sok esetben egy sámán halott testéből születik, aki feketemágiát gyakorolt. A démoni entitás minden éjjel megöl valakit a gondolataival. Tűzzel meggyilkolhatóak, de vigyázni kell, hiszen hogyha szemkontaktust teremtünk velük, esetleg halljuk a hangjukat, akkor végünk is van.

 

Ghost_Witch

Teihiihan: a kicsi kannibálok
Az arapó legendák legfélelmeesebb alakjai ezek a gyerekméretű, de hihetetlenül erős kannibálok, amelyek sokszor nagy falkákban támadnak. Néhány mítosz szerint a teihiihanok merész harcosok voltak előző életükben, akik törpékként éledtek újjá, miután meghaltak a csatában.

 

Image Credit: iStock/Renphoto

 

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.