Rémisztő skandináv történetek és legendák

Ha már itt van a december, aki úgy döntöttünk, hogy északra viszünk el titeket, és megnézünk pár borzongató skandináv történetet!

Karácsonyi szellemek – Svédország
Ez a történet egy nővel kezdődik, aki éppen a karácsonyi misére tartott. Hogy mindenképpen odaérjenek megbeszélték egy barátjával, hogy felébresztik egymást és együtt indulnak el. Késő éjjel azt hitte, hogy a barátját hallja, hogy ideje indulni, ezért felmarkolta a sütött kenyeret. A templom felé tartva találkozott két boszorkánnyal, akik meg akarták ölni, de mégsem tudták bántani a kereszt miatt, amit a zsebében tartott. De végül a nő megérkezett a templomba és azonnal belépett. Ahogy leült a sorok közé olyat hallott, amitől halálra rémült. Egy hang azt mondta neki, hogy odakint meg is ölhették volna, csak azért lett megkímélve, mert a templomban dolgozik a keresztapja, de a lány továbbra is veszélyben volt. A lány ekkor vette észre, hogy a templomban mindenkit lefejeztek körülötte. Kirohant a szabadba, ahol még több szellemet látott, az egyik megpróbálta megragadni a fátylát, de sikerült elmenekülnie, a fátylát azonban darabokra szaggatták. A nő végül megmenekült, de tudta, hogy a szellemek őt is szétszaggatták volna karácsony éjjelén.

9 Christmas ghosts

Kitta Grau – Svédország
A történetben egy nagyon ördögi nőt, Kitta Graut ismerhetjük meg. Kitta annyira borzalmas nő volt, hogy még az ördögöt is ismerte és még tegezték is egymást. Még az ördög is tartott egy kicsit Kittától. Az ördögnek olyan terve volt, hogy viszályt szít egy újonnan házasodott pár között, azonban nem sikerült neki. Kitta kinevette az ördögöt, és megmondta, hogy ő megoldja a helyzetet, és a páros pillanatokon belül nem is lesz boldog. Az ördög ezért cserébe egy szép pár cipőt ígért. Az ördögi nő elmondta az asszonynak, hogy le kell borotválnia férje arcát az álla alatt, hogy megtisztítsa a gonosztól. Később Kitta elmondta a férfinek, hogy a nő azt tervezi, hogy elvágja a torkát. A férfi nem hitt neki, de persze a feleség megpróbálta leborotválni arcát, miközben aludt. A férj felébredt, és meg volt győződve arról, hogy felesége meg akarja gyilkolni. Kitta Grau megkapta a cipőjét.

8 KittyA lelkész felesége – Dánia

A történet egy nőről szól, aki összeházasodott egy lelkésszel. Megbecsülték őket a közösségben, de a nő mégis egy borzalmas félelmet dédelgetett, hiszen nem akart gyereket szülni. Egy boszorkány segítségét kérte, aki elmondta, hogy hét gyereke lenne, de adott neki hét követ, amelyeket be kellett dobnia egy tóba, hogy megelőzze a gyermekáldást. Úgy gondolta ezután, hogy nincs mitől félnie, élete rendes kerékvágásban folyt, de egy nap férje rájött, hogy feleségének nincsen árnyéka. A férfi tudta, hogy ez azt jelenti, hogy valami borzalmasat tett a felesége. Megpróbálta kideríteni, de a nő nem árulta el, ezért a férfi kirúgta a házból, és mindenkinek elmondta, hogy ne fogadják be. A lelkész megátkozta, azt mondta sose nyer megbocsájtást. A nő elhagyta a falut és talált egy másik lelkészt, aki segített neki. A férfi elmondta, hogy maradhat éjszakára egy könyvvel, amit adott neki, és nem szabad odaadnia senkinek, pedig sokan fogják kérni. Az éjszaka alatt a nőt gyerekek kísértették meg, de reggelre a nő megbocsájtást nyert, de a lelkész elmondta, hogy másnap meg fog halni. A nő visszament a faluba, hogy találkozzon férjével halála előtt, de senki sem fogadta be. Végül valaki mégis beengedte, és a nő meghalt a tűzhely mögött.

4 ChurchA Leirubakki szellem – Izland
Ez a történet egy hajóról szól, amelynek valós háttértörténete van. Egy dán hajó, a Gothenborg az 1700-as években süllyedt el, de szerencsére 170 embert sikerült kimenteni. Sajnos ez nem jelentette a gondok végét. Sajnos a túlélők nem tudtak hazamenni. A hajó elsüllyedt, a készleteik kimerültek, így csak a helyi gazdálkodók kedvessége mentette meg őket a haláltól, sajnos például a hajó szakácsa is éhen halt. Egy évszázaddal később két ember véletlenül visszahozta a szakácsot az örök halálból. A férfi kisétált a földből, mire a két halálra rémült férfi elmenekült a temetőből. A szellem azonban követte az egyiküket és a halála napjáig kísértette. Még akkor is, amikor a férfi Leirubakkiba költözött, így a szakács szelleme Leirubakki szellemként lett ismeretes. A kísértet nem annyira veszélyes, de mindenkit halálra rémiszt, és a mai napig Izlandon jár.

2 Ghostforrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.