Rejtett helyek, titkos ajtók

Jóformán minden ember vágyott gyermekkorában egy igazi rejtekajtós szobára. Egy kis helyre, amit felfedezünk hosszú évszázadok múltán, vagy csak mi tudunk róla. Vannak persze olyanok, akik ezt a gondolkodásmódot úgymond kinövik, de természetesen élnek közöttünk olyanok, akik továbbra is ábrándoznak egy szobáról, amibe titkos ajtón keresztül lehet bejutni.
A javíthatatlan felnőtt álmodozók között akadnak olyanok, akik létre is hoztak egy-egy titkos helyiséget otthonukba. A képeket elnézve felmerül a kérdés, ki az, aki nem vágyik egy saját kis rejtett zugra?
A mostani titkos helyiségek inkább élvezeti célt szolgálnak: funkciójuk a régi álmok betöltése, illetve akár a lehető legjobb helykihasználás, addig a korábbi évszázadokban a rejtett terek sokféle funkciót tölthettek be. Az aktuális szeretőket diszkréten lehetett be- és kicsempészni a hálószobából a megfelelő rejtekutakat használva, emellett sor kerülhetett üzenetek gyors és hatékony továbbítására, illetve a titkos átjárók, szobák biztonságos menekülési módot jelentettek a múlt véres időszakaiban. Természetesen a lakók néhány vagyontárgya is megmenekülhetett, ha az épületet nem gyújtották fel.
A modern képzelet is előszeretettel dolgozik múltba vesző zegzugos folyósokkal, helyiségekkel. Filmekben, könyvekben folyton felbukkannak, és a legtöbb gyermek nem is útikalauzokban vagy saját otthonából vette az ötletet.
Lássuk csak, hol helyezkednek el a modern kor titkos kamrái:

1. A borospincében


2.  A lépcső alatt


3. A kandalló mögött


4. A konyhában

Forrás: messynessychic.com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.