Rejtélyes hajó sodródott partra

Egy óriási, rozsdás hajó jelenet meg utasok nélkül Myanmar partjai közelében. A hajónak a Sam Ratulangi nevet adták, és augusztus harmincadikán érkezett meg Thongwa városában, az ország Yangon régiójába. Sem utast, sem szállítmányt nem találtak a hatalmas hajón.

Helyi halászok szálltak fel a hajóra és vizsgálták át a fedélzetet, miután jelentették megjelenését a hatóságoknak. A rendőrség a parti őrség is teljes mértékben átkutatta a hajót, amelyet 2001-ben építettek, és utoljára 2009-ben látták Tajvan partjainál. A BBC szerint a hajót a legénység egy hatalmas vihar során hagyta el teljes mértékben. A Myanmarban dolgozó katona szerint a vontatás sikerülhetett félre, a kábelek elszakadhattak, így a hajó elszabadulhatott.

A hajó tulajdonosát végül megtalálták. Bangladeshben a mai napig rengeteg ilyen régi hajót szednek ízekre, amelyet sokan veszélyesnek tartanak, hiszen a munkakörülmények veszélyesek a munkásokra. Valószínűleg ezek az ügyletek is felelősek lehetnek abban, hogy elhagyták a hatalmas hajót. Ezek azonban továbbra is találgatások. Páran úgy gondolják, hogy nemrégiben hagyhatták el a hajót, amelynek mindenképpen oka van. A szellemhajót végül elvontatták Chittagongba, de még most sem tudják, ki fogja vállalni a felelősséget a hajóért.

forrás: Vintage News

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: