Régi kínzások, amelyekkel minden boszorkányt vallomásra bírtak

A boszorkánysággal vádolt embereket a középkorban sok esetben kínzással bírták vallomásra. Ezekkel a módszerekkel bárki bevallott bármit.

Spanyolországban templomi jegyzőkönyvek alapján az Iturenből származó Mária bevallotta, hogy ő és a testvére lovakká változtak és az égbolton galoppoztak közösen. Franciaországban 600 nő vallotta be, hogy démonokkal létesített szexuális viszonyt. Néha egész falvakat irtottak ki Európában, hiszen mindenki azt mondta, hogy bűnös.

A gyerekek, akiket boszorkánysággal vádoltak meg szintén rettenetesen szenvedtek. A lányokat kilenc és fél, amíg a fiúkat tíz és fél éves kortól lehetett kínozni, és boszorkánysággal vádolni. Egy francia bíró még azt is kijelentette, hogy sajnálja, hogy a gyermekeket csak megkorbácsolta, miközben szüleik égetését kellett nézniük, hiszen inkább őket is el kellett volna égetni. Sokak szerint a gyerekeket csak kínzással lehetett megszabadítani a Sátán befolyása alól.

A borzalmas jegyzőkönyvek és kínzási formák megmutatják nekünk, hogy mennyire komolynak látták a boszorkányok általi fenyegetést a középkorban. A boszorkányokban a Sátánt látták, amely a keresztény egyházat és magát a kereszténységet fenyegette, éppen ezért nem hagyhatták, hogy nagyobb méreteket öltsön bármilyen eretnekség. A boszorkányság pedig jó ürügy volt arra, hogy bárkit kivégezhessenek.

forrás: About.Com

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: