PETSCOP: a kísértetjárta videojáték

Most egy félelmetes történetet hozunk nektek, amelyet egy Paul nevű felhasználó mesélt el a PETSCOP nevű PlayStation játékkal kapcsolatosan. A PETSCOP először kedves nosztalgiának tűnnek, azonban közelebbről szemlélve egy gyerekgyilkosság rajzolódik ki. Nem tudja ugyan senki, hogy Paul igazat mond-e a játékkal kapcsolatban, de érdemes elolvasni a történetét!

A PETSCOP nevű játékot még 1997-ben gyártotta egy Garalina nevű felhasználó, amelyet eredetileg PlayStation konzolra gyártottak, de sohasem jelent meg hivatalosan. Amikor Paul megnyomta a Start gombot, akkor világos, vidám képernyő jelentkezett, ahol a játékosoknak egy félig elkészült képregény állatkertben kell végigsétálniuk és összebarátkozniuk, majd kiengedniük az itt bebörtönzött karaktereket. Paul átment az első pályán kevesebb, mint tíz perc alatt.

Paul szerint a PETSCOP nevű játék lemezéhez egy cetlit ragasztottak: “Lesétáltam a földszintre, és amikor leértem a aljára, ténykedés helyett jobbra fordultam, és árnyékszörnyeteg lett belőlem.” A cetli mellé egy kódot is csatoltak, amit, ha beütsz, a játék igencsak furává válik.

A Newmaker Plane nevű pálya már sokkal sötétebb, leginkább egy digitális purgatóriumra hasonlít, amely teljesen üres. Paul figurája is céltalanul bolyongott a sötét helyen, amíg nem talált egy zárt ajtót a semmi közepén. A második rész átviszi a nézőket az ajtón egy fura útvesztőbe. A felszínen a játék egyáltalán nem tipikusan félelmetes, nincs vér, szörnyetegek, semmi riogatás, de az egész, kicsit frusztráló. Az ösvény végül egy gyerek sírjához vezető, amelynek közepére a Tool nevet biggyesztették. Amikor Paul feltett egy kérdést, akkor a Tool csak ennyit válaszol: “Kapcsold ki a Playstationt!”
A videón Paul azt mondja, hogy bárki is alkotta meg a PETSCOP-ot megpróbált egy szellemet megalkotni. Későbbi magyarázattal a harmadik rész szolgál, ahol egy kirakósba akadunk. Hogyha különböző arcokat teszünk össze, akkor gyerekek szobájába juthatunk, ahol azt a kérdést teszik fel, hogy emlékszel-e arra, hogy születtél? Amikor Paul megkérdezi a Toolt, hogy ki is ő, akkor azt válaszolja rá: “Newmaker”.

Úgy fest, hogy Candace Newmaker létező személy volt. A lány 1990-ben született, bántalmazó szülők gyerekeként nőt fel, amíg állami gondozásba nem vették ötéves korában. Egy évvel később adoptálták a lányt. A kislány azonban megpróbálta felgyújtani nevelőszülői házát, támadott, harapott mindenkit, aki a közelébe került. A Newmaker család később berakta a kislányt egy intézetbe Colorado államban. Az intézet célja az volt, hogy komoly érzelmi zavarokat próbáltak kezelni úgy, hogy a születés körülményeit játszották újra. A gyerekeket becsomagolták takarókba, nyomást helyeztek rájuk, így kellett kijutniuk a kezelteknek az életbe. A Newmaker család itt jelent meg Candace-vel egy kéthetes terápiára. A pszichológusok magzatpózba csavarták az ellenálló kislányt és becsavarták mindenfélébe. Candace legalább egy órán keresztül próbált kiszabadulni, ahol közölte a terapeutákkal, hogy meg fog halni. Mire azok csak annyit válaszoltak, hogy haljon csak meg. Negyven perccel később Newmaker elcsendesedett. Húsz perccel később a szobában lévők is rájöttek, hogy valami nincs rendben. A mentők próbálták újraéleszteni, de a kislány másnap meghalt a kórházban.

Szóval mi köze ennek a PETSCOP-hoz? Pontosan nehéz lenne megmagyarázni, de a kapcsolat létezik. A játék folyamatosan az “Újjászületés” és “Newmaker” szavakat sorjázza. És még egy karakter is van, akit Tiarának neveznek (Candace Tiara Elmore volt a lány eredeti neve).

Természetesen milliom kérdés megválaszolatlan maradt. Ki lenne Paul? Ki készítette a játékot? Honnan tudott a Newmaker lányról, aki csak 2000-ben halt meg, amíg a játék 1997-ben készült?

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: