Peter Bergmann megmagyarázhatatlan halála

Sligo egy kikötőváros, amely Írország északnyugati részén található, pontosan az Atlanti-óceán felé nézve. A történelmi várost 1603-ban alapították, turisták a mai napig érkeznek a világ minden tájáról, hogy megnézzék a csodálatos tengerparti várost és tradicionális ír zenét hallgassanak. De egy férfi azért jött ide, hogy meghaljon. 

2009 júniusában egy Peter Bergmann nevű férfi utazott el Sligóba, ahol be is jelentkezett egy hotelba, amely szinte a tenger mellett volt. A férfi erős német akcentussal beszélt, és nagyon kevés emberrel került kapcsolatba ott tartózkodása alatt. Biztonsági kamerák rögzítették jelenlétét, de nem lehetett tudni, miért is van a városban. Aztán június 16-án megtalálták a férfi meztelen holttestét a tengerparton. A hatóságok kiderítették, hogy nem Peter Bergmann a valódi neve, de emellett még rengeteg érdekesség merült fel az ügyben.
A férfi az ötvenes-hatvanas éveiben járt, rövid ősz haja nem implikált semmi különlegeset. Jól öltözött volt, sokat sétált a városkában egy fekete kabátban és kék nadrágban.

A biztonsági kamerák felvételei alapján próbálták kideríteni a férfi indítékait. Egy bécsi címet adott meg, amelyet a rendőrség leellenőrzött, de teljesen üresen találták. Bergmann érkezése után a postára ment, ahol nyolc bélyeget vett és június 14-én elhagyta a hotelt, és taxiba ülve azt kérte a sofőrtől, hogy vigye el egy nyugodt tengerpartra, ahol egyedül lehet. Bergmann másnap kijelentkezett a szobából.

Bergmann a Quayside bevásárlóközponthoz ment, ahol sokáig várakozott valakire, majd egyenesen a buszállomásra indult. Fél háromkor felszállt a buszra, és utoljára a tengerparton sétálva látták. Másnap reggel testét kimosta a tenger.
A boncolás kimutatta, hogy fulladásos halált halt. Emellett az is kiderült, hogy egészségügyi állapota igencsak rossz volt. Végső stádiumú prosztatarákja volt, emellett máshol is tumorokat fedeztek fel. A férfi valószínűleg folyamatos fájdalmak között élte életét.
A mai napig nem derült ki, hogy pontosan mit is csinált a városban. Miért is érkezett ide? Egyszerű öngyilkosságról vagy esetleg teljesen másról lehet szó?

forrás: BlumHouse

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.