Pár amerikai sorozatgyilkos gyengébbik oldala

Általános megfigyelésen alapul, hogy a pszichopaták sok esetben nagyon be tudnak illeszkedni a társadalomba. Hányszor hallottuk már, hogy a szomszéd néni kedves embernek írja le a férfit, aki meggyilkolta a családját? Most éppen ezért hoztunk pár sorozatgyilkost, akiknek most megmutatjuk a kevéssé vérszomjas oldalát.

John Wayne Gacy – aktivista
1972 és 1978 között John Wayne Gacy körülbelül 33 kisfiút és férfit gyilkolt meg lakásában. A rendőrség még mindig úgy gondolja, hogy ez a szám igencsak alábecsült. Ezen időszak alatt Gacy többször is bohócnak öltözött és jótékonysági eseményeken lépett fel. Emellett a demokrata párt politikájában is aktívan részt vett. 

john-wayne-gacy

Ted Bundy – a családos férfi
Ted Bundy a 20. század egyik legnagyobb pszichopatája. Rengeteg nőt gyilkolt meg a hetvenes években az Egyesült Államokban. A férfi ráadásul jól nézett ki, jó volt a beszélőkéje és magas az intelligenciája. Bundy magát védte a bíróságon és még feleségül is vette Carole Anna Boone-t, miután az mellette tanúskodott, hogy még jobban jöjjön ki a szituációból. Bundynak még gyereke is lett a nőtől a házastársi látogatásoknak köszönhetően, még 1989 előtt megszületett, mielőtt kivégezték volna. 

Ted-Bundy-jpg

Jeffrey Dahmer – a mókamester
Jeffrey Dahmert legtöbben Milwaukee kannibáljaként ismerik. Neve összefonódott a gyilkosságokkal, nekrofíliával és kannibalizmussal is. 1978 és 1991 között meggyilkolt, megerőszakolt és megcsonkított legalább 17 fiatal férfit. Azonban Dahmer a középiskolában igazi mókamester volt, az osztály bohóca, aki mindig hülyeségeivel hívta fel magára a figyelmet. Valószínűleg osztálytársai sose gondoltak arra, hogy sorozatgyilkos lesz belőle.

jeffrey-dahmer-108

Rodney Alcala – televíziós játék résztvevő
Rodney Alcala legalább öt ember életét oltotta ki a hetvenes években. Gyilkosságai aktív éveiben vett részt egy televíziós randiműsorban, ahol Cheryl Bradshaw szívéért harcolt, ráadásul nyert is. Szerencsére azonban Bradshaw lemondta a randit a játék után, mert kissé félelmetesnek találta a férfit. Sokan úgy gondolják, hogy ez a visszautasítás még több gyilkosságnak lett a motivációja.

Gary Ridgway – a Biblia embere
A Green River gyilkos, Gary Ridgway folyamatosan gyilkolt, amíg 2001-ben el nem kapták. Ridwayt összesen hetven nő meggyilkolásával vádolták, a legtöbben prostituáltak vagy szökevény tinik voltak. Ridway gyilkossága évei alatt is gyakorló keresztény volt, hangosan olvasta fel a Bibliát munkahelyén és sírt a misék alatt.

greenriver-compressed

Dennis Rader – a riasztószerelő
Dennis Rader tíz gyilkosságért volt felelős Kansasben a hetvenes évektől a kilencvenes évekig. Sokszor tört be lakásokba, és gyilkolt meg mindenkit odabent, de általában a fő célpont az a felnőtt nő volt. Munkássága során Rader riasztókat szerelt a lakásokba Witchita területén, ahol megnőtt a kereslet a riasztókra, ugyanis aggódtak amiatt, hogy ők is áldozatául esnek a gyilkosnak. Nagyon sokakat megnyugtatott Rader jelenléte, hiszen kedves volt és profi munkát végzett a helyszínen. Persze senki sem tudta, hogy a sorozatgyilkost engedték be házukba.

btk

forrás: GhostDiaries

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.