Outlander

Az Outlander egy olyan ropogósan friss sorozat, hogy még csak hat rész van belőle. A történet 1945-ben, a második világháború után kezdődik. Claire és Frank Randall öt év után második nászútjukat töltik Skóciában. Claire ápolónőként dolgozott, Frank, aki civilben történész, pedig a titkosszolgálatnak.  Először minden remekül alakul, csak aztán Claire Craigh na dun kőkörén keresztül a múltba kerül, a 18. századba, amikor a skótok még nem békés népszavazással próbáltak függetlenségük végére járni. Claire végignézi, hogy üldöznek néhány rosszarcú alakot angol katonák, majd egy a férjére kísértetiesen emlékeztető alak megpróbálja megerőszakolni. Claire-t végül egy nem kevéssé rosszarcú alak menti meg, aki legfeljebb akkor lát vizet, ha esik. A roppantul eseménydús nap után Claire banditaszerű népek közt találja magát, ahol rögtön villoghat ápolónői tudásával, és rögtön megmentheti egy jóképű fiatalember életét.
 
A helyzet az, hogy ebbe a sorozatot elég hirtelen elhatározásból kezdtem el nézni. (Oké, előtte csak két hétig hallgattam élménybeszámolót róla.)  Kicsit aggódtam amiatt, hogy mivel a gyengéim a kosztümös sorozatok, ellenben magát az alapötletet elég gyengének éreztem. De aztán egészen meggyőzött. Nem a világ legjobbja, tény, de negyven perces kikapcsolódásnak tökéletes lehet.  
 
Kinek ajánlom? Aki csupán jó szórakozást vár, és szereti a romantikus és történelmi témájú történeteket, pluszpont, ha elbírja a gyomra a kissé brutálisabb jeleneteket, és nem tartja reménytelenül irritálónak a főszereplőket.
 
Ha valaki meg nem tudná kivárni az évad végét, akkor megemlíteném, hogy a sorozat eredetijeként szolgáló regényciklus első két része már magyarul is megjelent, és ahogy néztem, egy évad egy könyvnyi sztorit ölel fel. 
írta: Sereg Gitta

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.