Öt rémisztő esti mese a borzongás kedvelőinek

Mára öt történetet hoztunk nektek, amelyek megtalálhatóak az Alvin Schwartz által szerkesztett Scary Stories to Tell in the Dark című kötetében!

A nagy lábujj
Az antológia első története igencsak bizarr. Egy fiatal fiúval kezdődik, aki a kertjükben ásva felfedez egy nagy ujjat. De nem is akármilyen nagy lábujjról beszélünk, hanem egy 9 kilós darabot. Ahelyett, hogy a fiú anyja kibukna vagy segítséget hívna, inkább berakja a sütőbe. Szerinte igencsak ínycsiklandóan néz ki, ezért jó lesz vacsorára. Aztán az éjjel egy mennydörgő hang rezzen fel, és azt kérdezi: “Hol van a lábujjam??”- A történet egyébként mesélve jó, a végén rendes ijesztgetéssel társítva.

A lány, aki egy síron állt
Ebben a történetben egy csapat jóbarát bulizott a közeli temetőben. Az egyik fiú azt állította, hogyha egy síron állsz sötétedés után, akkor a belseje magával fog ragadni.
– Nem ijedek meg egy sírtól – válaszolta a lány, mire egydolláros fogadás részeként úgy döntöttek, hogy tesztelik az elméletet. A lány le is akarta szúrni a fiú kését a sírba, hogy nyomot hagyjon maga után, de a ruháját is leszúrta vele.
– Valami elkapott! – ordította, és holtan esett össze. A barátai már nem tudtak rajta segíteni, annyira megrémült.

A halott ember agya
A halott ember agyát még mindig érdemes gyerekeknek készült bulikon bevetni. A játék lényege az, hogy a mesélő leírja, hogyan is néz ki egy hulla rothadó teste, majd körbehordoznak a szobában egy nyálkás cuccot, amibe a gyerekek belemárthatják a kezüket. Javaslat az elkészítéshez: paradicsom (az agyhoz), nyers máj (a szívhez) és két meghámozott szőlő (a szemgolyónak).

A bébiszitter
A bébiszitter nagyon fontos története az antológiának. A lényege, hogy egy pszichopata egy bébiszittert hívogat telefonon. A lány végül megunja és felhívja a szolgáltatót, hogy kutassa el a hívás forrását. Hamarosan kitalálják, hogy a hívás az emeltről érkezett. Ez a történet ismerős lehet, de még mindig borzongató!

Az országúti üldöző

A történet főszereplője egy lány, aki késő este vezet haza, amikor egy teherautó a nyomában folyamatosan felkapcsolja a fényszóróit és üldözőbe veszi. A lány megrémül és gyorsan a lakása ajtójához rohan, ahol egy férfi kiugrik és rászegezi a fegyverét. Azonban nem a lányra, hanem egy férfire, aki végig a hátsó ülésen bujkált, hogy megtámadja a szerencsétlen lányt. A fényszórók villanására folyamatosan megcsillant késének fénye, de az üldöző megmentette a lány életét.


forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.