Öt megoldatlan misztérium az ókori világból

A régmúlt idők rengeteg rejtélyt hordoznak magukban. Úgy fest, hogy ezekre a megoldatlan furcsaságokra már az idő örök feledést fog hozni. Most az öt legérdekesebbet hoztuk el nektek!

A Spirit Cave múmiája
Az 1940-es években egy csapat antropológus fedezte fel a Spirit Barlangot, ahol egy mumifikált testet találtak, amely körülbelül 1500-2000 éves. A kilencvenes évek közepén a fejlettebb technológiákkal azonban megállapították, hogy a test 9500 éves, amely a világ legidősebb múmiájává tette a felfedezést Észak-Amerikában.
A genom tesztelés azt mutatta, hogy az egyén teljesen más származású volt, mint a terület többi lakója. A felfedezés olyan spekulációkhoz vezetett, amely arra enged következtetni, hogy fejlett civilizáció élhetett Észak-Amerikában is, amely háromszor idősebb az ősi egyiptominál.

Culture-of-the-Spirit-Cave-Mummy

A piramisok
A civilizációnk legidősebb ikonja még mindig létezik. A Gízai piramisok Kairó külterületén találhatóak Egyiptomban. Azonban a nagy kérdés velük kapcsolatban még mindig megválaszolatlan. Tudjuk, hogy a fáraók sírjaként funkcionáltak, azonban a legnagyobb piramissal kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel. A belső kamrák úgy tűnik, hogy egyáltalán nem voltak használva. Emellett rengeteg más kamra is található a piramis belsejében, amelyet a mai napig nem fedeztek fel.

Mysteries-of-the-giza-pyramids

 A Tarim múmiák eredete
A Tarim múmiákat Nyugat-Kínában fedezték fel. A korai huszadik század egyik legnagyobb leleteként van számon tartva. A múmiák 2000-4000 évesek lehetnek, és úgy fest, hogy kaukázusiak lehetnek. Folyamatos pletykák terjednek a felfedezés kapcsán. Az egyik szerint Kína az ősi kultúrák olvasztótégelye volt. A másik szerint ezek a múmiák egy teljesen ismeretlen civilizációt tárnak elénk.

Tarim-Mummies

Nagy Sándor halála
Nagy Sándor volt a világ egyik legnagyobb hódítója, aki valaha a földön járt, ennek ellenére a 32 éves férfi halála a mai napig érthetetlen. A leírások szerint a vezető valamilyen lázban halt meg, valamilyen azonosíthatatlan betegség kapcsán. Hogyha azonban Nagy Sándort valaki mégis meggyilkolta, akkor ez lehetett a világ egyik legfontosabb gyilkossága, amely hatalmas jelentőséggel bírt mai civilizációnkra is.

alex-ander-the-great-mystery

Az elveszett római légió sorsa
Nagyon sokat tudunk az ókori római civilizációról. Azonban mégis van egy hatalmas misztérium, amely a mai napig nagy spekulációk tárgya. A Legio IX. Hispana sorsa jól dokumentált volt az időszámításunk előtti első században. A légió a mai Skócia területére indult ötezer katonával, hogy leverjen egy lázadást. A légióról azonban később semmit sem írtak, amely egyáltalán nem szokványos, hiszen a rómaiak szerették részletesen kielemezni vereségeiket. Valószínűleg sohasem tudjuk meg, mi lett a sorsuk.

Lost-Roman-Legion-mystery

 

forrás: BoredPanda

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.