Öt legendás karácsonyi szörnyeteg

Az év ezen időszakában a krampusz igen nagy figyelmet kap. De most mutatunk még nektek öt másik legendás szörnyeteget, amelyre érdemes felfigyelni így karácsony környékén!

Hans Trapp
Ezt a krampuszt egy igazi német történelmi személyiségről mintázták. Hans von Trotha német lovag volt, akiről úgy gondolták, hogy a sátán szolgálatában áll. Állítólag gyerekeket is terrorizált és magával vitte őket az erdőbe. Karácsony környékén arra használják a történetét, hogy a gyerekeket rendben tartsák.

Christmas_throughout_Christendom_-_The_Christ-child_and_Hans_Trapp

Belsnickel

Egy másik német legenda Belsnickelhez kapcsolódik, aki egy bundával borított ember, éles karmokkal és hosszú nyelvvel. Belsnickel hosszú ostort visz magával, amivel a rossz gyerekeket bünteti.

belsnickel-pa-dutch-christmas

Jolakotturinn
Ez a karácsonyi macska Izlandról ered. Azért is olyan félelmetes, mert megeszi azokat az embereket, akik nem viselnek új ruhákat karácsony este. Állítólag azért is találták ki, hogy gyapjúmunkások produktivitását megnöveljék.

tumblr_nzd9u2r6lr1qdxslwo1_1280

Perchta
Fogalmunk sincs, hogy a németeknek miért is van szüksége ennyi karácsonyi szörnyetegre, de most még egyet felteszünk a listára. Perchta egy boszorkány, aki Bajországban vándorol és minden jó kislánynak és kisfiúnak pénzt hagy. Sajnos a rosszakat kibelezi és üres hasüregüket szalmával és kövekkel tölti meg.

Perchta_in_Lower_Bavaria_-01

Gryla
Ez a női óriás egyben szakács is. Kedvenc étele pedig a rossz gyerekekből készült pörkölt. A jó gyerekeknek játékot hagy, amíg a többieknek rohadt krumplit.

gryla2-feature

 forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.