Öt kísérteties hely

Gibraltar Point Világítótorony, Toronto, Ontario
Toronto egyik legidősebb épülete ez a világítótorony, amelyet 1808-ban készítettek, és egy megmagyarázhatatlan halálesetnek volt tanúja 1815-ben. John Paul Rademuller volt a világítótorony első karbantartója, aki sört is árult odabent. Állítólag két vagy három katona látogatta meg egyik este sörért, és vitába keveredtek, majd megtámadták a férfit egy baltával és végül eltemették feldarabolt testét. Senkit sem ítélték el az ügy kapcsán. A világítótorony már nem üzemel, de sokszor úgy látják, hogy odabent fények villannak fel és furcsa mormogó hangokat sodor magával a szél. Ezek Rademuller hangjai lehetnek, aki a mai napig az igazságot várja.

A Greenbrier szellem, Greenbrier megye, Nyugat-Virginia
Elva Zona Heaster Shue-t 1897-ben találták holtan. Férje, Erasmus felöltöztette feleségét a temetésre, még az orvos megérkezése előtt. A férfi a holttest mellett sírt, amelyet nem szándékozott elhagyni a temetésig. Az orvosok nem tudták megmagyarázni a halálesetet, de Zona édesanyját később meglátogatta lánya szelleme, aki leírta, hogyan ölte meg férje. A történet hatására az esetet újratárgyalták, és megvizsgálták a lány holttestét, ahol erőszakra utaló nyomokat találtak, így elítélték Erasmust.

lighthouse-in-the-dark-night1024x768ipad-2-wallpaper6954

A fehér őzsuta, Roanoke-sziget, Észak-Karolina
Hogyha Észak-Karolinába utazol és azt hiszed, hogy láttál egy fehér szarvast, akkor gondolj arra, hogy egy szellemet észleltél. Virginia Dare első angol gyermekként látta meg a napvilágot az Új Világban 1587-ben. A családnak elég borzalmas sorsa volt, hiszen meggyilkolták őket, de a lány életben maradt. A legenda szerint Virgina egy törzsben nőtt fel, ahol fehér őzsutává változtatta egy sámán. Egy másik varázsló szerette volna visszafordítani a varázst, de egy helyi vadász lelőtte a lányt. Sokan úgy gondolják, hogy szelleme a mai napig feltűnik errefelé.

Mercer-Williams ház, Savannah, Georgia
1860-ban építkezések kezdődtek meg Savannah-ban, amelyek Hugh W. Mercer generális részére készültek. A polgárháború miatt az építkezés 1868-ig nem fejeződött be, és addigra a háznak más tulajdonosa lett. 1969-ben egy antik kereskedő, Jim Williams vette meg a birtokot, aki felvette a fiatal, Danny Hansfordot asszisztensének. A két férfi intim viszonyba került egymással. 1981-ben Williams megölte Hansfordot, kérdés, hogy önvédelem volt-e a tette. Negyedik tárgyalásán a férfit felmentették, de egy évvel később a férfi tüdőgyulladásban meghalt, állítólag pont ott esett össze, ahol Williams meghalt kilenc évvel korábban. Manapság mind a két férfi kísért a házban. 

A kísérteties vasúti alagút, Moonville, Ohio
Moonville valaha nagyon feltörekvő városka volt, sikeres bányászattal. Populációja közel 100 embert számolt, de az utolsó lakó is elhagyta a falut 1947-ben. A közeli vasúti alagútról azt mondják, hogy kísértetek lakják. A leghíresebb szellem a vasúti fékező, aki egyszer túl sokat ivott és leesett a vonatról 1859-ben. A férfi lába annyira megsérült, hogy elvérzett. De másik három férfi is meghalt hasonló körülmények között. Ráadásul 1880-ban az alagútban két vonat is egymásnak ütközött, éppen ezért rengeteg szellemet jelentettek már a helyszínen. A mai napig halnak meg arrafelé stopposok és olyanok, akik a síneken alszanak. 

forrás: MentalFloss

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.