Öt igazi ördögűzés

Szeretnétek igazi ördögűzéses történeteteket olvasni? Amíg a történelem során bizony igencsak nagy számú ördögűzés történt, csak pár olyan van, ami ténylegesen borzongatónak hat. Ma ilyeneket hoztunk nektek!

Anna Ecklund, a lebegő lány

Anna Ecklund és démoni megszállásának története 1912-ben kezdődött, és számos évtizeden keresztül folytatódott. A pletykák szerint Anna apja és nagynénje megátkozta a lányt a sátánt segítségével, ami a furcsa viselkedését okozta. Annak ellenére, hogy úgy tűnt, az első ördögűzés sikeresnek tűnt, később kiderült, hogy csak lecsendesedett a vihar, mielőtt belekezdhetett volna igazán.
1928-ban még három másik ördögűzést hajtottak végre, mivel a lány ellenállt az erőfeszítéseknek. Az apácák szerint fújtatott, dobálta az ételt, idegen nyelven beszélt és még lebegett is. Állítólag a világ egyik legjobban dokumentált ördögűzéséről van szó, amely később nagy hatást gyakorolt az 1973-as Ördögűző című filmre is.

Clara Germana Cele és az ördögi paktum
1906-ban Dél-Afrikában egy árva lányt jelentett fel igazgatója, mert furcsán viselkedett. A lány magában beszélt, mintha valami erő kerítette volna hatalmába. Az iskola papja a helyszínre érkezett, mire a lány mérgesebb lett, és bevallotta, hogy ő bizony egyezséget kötött az ördöggel, aki később megszállta. A lány hirtelen idegen nyelven beszélt, és olyan dolgokat mondott az emberekről, amelyeket másoknak nem mondtak el.
Végül két pap tartotta meg az ördögűzést, amely egy teljes napon át tartott. Egyszer a lány meg is próbálta fojtani az egyik papot. Úgy tűnt, hogy az 1906-os ördögűzés végül sikeres lett, azonban 1907-ben újabb paktumot kötött a lány, amikor is két napig tartó ördögűzés után szabadították fel a lányt.

Ronald Doe ördögűzése
Amíg mindenki Anne Eckulnd történetére referál az Ördögűző film kapcsán, addig Ronald Doe-nak is nagy szerepe volt az inspirációban. A negyvenes évek alatt egy névtelen fiú nevéhez igencsak sok ördögűzés kötődött, akit csak a Ronald Doe név alatt illettek. A fiú tizennégy éves volt akkoriban, őt jelentették a helyi papnak, merthogy képes volt tárgyakat mozgatni a házban. Ennek a fiúnak sikerült sérüléseket is okoznia a papnak, borzalmas hangon beszélt, idegen nyelveket használt. Körülbelül harmincszor álltak neki az ördögűzésnek, és amikor véget ért, akkor kénes szag szállt fel a levegőben.

Michael Taylor, a démon gyilkos
Michael és felesége, Christine Taylor a hetvenes években lettek tagjai egy keresztény csoportnak, ahol is a Bibliát tanulmányozták, megjelentek közös imákon és megosztották vallásos élményeiket. Azonban Michael szerelmi viszonyba bonyolódott egy másik taggal 1974-ben, és a dolgok ekkor félelmetes irányt vettek. Amikor kiderült a viszony a feleség számára is, Taylor erőszakossá vált, és azt állította, hogy megszállta az ördög. Ekkor a helyi pap úgy döntött, hogy kiűzik belőle az ördögöt, később azt állították, hogy negyven démon tanyázott a férfiban. A végén Taylor hazament, biztos volt benne, hogy a rítus segített neki. Azonban attól rettegett, hogy a gyilkosság, az erőszak és az őrület démonja még benne maradt, ezért másnap reggel megölte a feleségét és a család kutyáját. A rendőrség meztelenül találta meg az út szélén, testét vér fedte.

Anneliese Michel
Az igazi Emily Rose, Anneliese Michel történetéről már többször is beszámoltunk. Bár a mai napig kétséges, hogy a lány esetében ténylegesen démoni megszállásról volt-e szó. A lány 1952-ben született Németországban egy igencsak vallásos családban. Tizenhat évesen egy fejsérülés következtében epilepsziás lett. 1970-ben visszatértek a rohamai, amikor is azt állította, hogy démoni alakokat lát. A lány 1973-ban öngyilkosságot kísérelt meg, később Josef Stangl próbálta kiűzni belőle a démont teljes titokban, mivel a lány is azt állította, hogy megszállták, és meg akar gyógyulni. A család ellenezte a lány döntését, aki ennek ellenére is találkozgatott a két pappal, akik később megrendezték az ördögűzést, így a lány abbahagyta gyógyszereinek szedését. Hét hónap és hetven rítus után Anneliese meghalt. A halál okát éhezésben állapították meg. Később a szülők vádolták meg gyilkossággal a papokat.

 

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.