Öt hotel, ahol gyilkosságot követtek el

A hotelek félelmetesek, főleg akkor, hogyha tudjuk, hogy gyilkosságot követtek el abban a szállóban, ahol éppen álomra akarjuk hajtani a fejünket. Most öt hátborzongató hotelt hoztunk nektek!

1. A Biltmore Hotel

Rengeteg félelmetes esemény történt a híres Biltmore Hotelben, amely Floridában található. A húszas években Thomas Walsh a tizenharmadik emeleten kaszinót is üzemeltetett. 1929-ben azonban vitába bonyolódott a hotel vezetőségével, melynek eredményeképp Thomas végzetes lövést kapott. A hotel vezetője, Wilson lelépett Kubába, hogy megszökjön a jogi következmények elől.
Sokan úgy gondolják, hogy Thomas a mai napig kísért a helyszínen, mivel gyilkosságát sosem bosszulhatta meg senki. A látogatók szerint a hotel liftje sokszor magától felmegy a tizenharmadik emeletre. Főleg vonzó lányokat visz fel, ami tipikus, hiszen Thomas nagy nőcsábász volt. Egy esetben egy pár került fel a tizenharmadik emeletre a negyedik helyett. Amikor a fiatal hölgy kilépett a lift ajtaján, akkor az ajtók azonnal becsapódtak mögötte, és a barátját visszavitte a lift az elsőre. A nő szivarfüst illatát érezte odafent, pedig senki sem volt a közelben. 
Magát Bill Clinton elnököt is megkísértette Thomas szelleme, aki a tizenharmadik emeleten képtelen volt focimeccset nézni, mert a TV-je folyamatosan lekapcsolt.

biltmore

2. A Bangor ház
A hatvanas években a hírhedt bostoni fojtogató gyilkolt meg tíz nőt a környéken. 1964-ben elkapták a férfit, akit Albert DeSalvónak hívtak. Azonban pár hónappal az elfogása után egy újabb hasonló gyilkosság történt a helyszínen. Effie MacDonald a Bangor házban dolgozott Maine államban. 1965 egyik reggelén MacDonald munkában indult, de dél körül látták őt utoljára. Munkatársai hamarosan aggódni kezdtek eltűnése miatt. 48 órával később egy takarítónő megtalálta MacDonald meztelen testét a vendégszobában. A halál oka fulladás volt, emellett megverték és szexuálisan is bántalmazták. A testét azért találták meg később, mert a szobát napokig nem vette ki senki. Azóta se tudják, ki gyilkolta meg MacDonaldot, de a módszer kísérteties hasonlít a bostoni fojtogatóéhoz. 

Bangor-Banhor-House-compressed

3. La Posada
A La Posada nevű hotel Santa Fében található. A Staab ház egy háromemeletes központi épülete a csodálatos birtoknak, amit előző tulajdonosairól neveztek el. A kúriát 1882-ben építette Abraham Staab. Staab és felesége együtt éltek a birtokon hét gyermekükkel. Sajnos felesége, Julia depressziós lett nyolcadik gyerekük halála után. 1896-ban meg is halt. A híres kúriát később hotellé alakították, így a 256-os szoba lett Julia régi hálószobájából. Sokan úgy gondolják, hogy a nő szelleme nem távozott el. Először 1979-ben látta egy szobalány. Mások látták a nőt a birtokon és az ebédlőben is. 

la posada

4. Claypool Hotel
A húszas évek végén Maoma Ridings nővérként tevékenykedett. Állítólag híres politikusok is voltak a páciensei, mindenki nagyon kedvelte. Tíz évvel később a seregben is szolgált. Szolgálata alatt mindig Indiana államban volt, és a Claypool Hotelben töltötte az idejét az eltávokon. Egyik éjjel félmeztelen testét megtalálta egy takarítónő. Ridingsot megverték és megcsonkították egy üveggel. Úgy gondolták rablás történt, de erre sem volt bizonyíték. 
Az ügy akkor lett csak igazán hátborzongató, amikor egy ott dolgozó elmondta, hogy jeget szállított a szobába a gyilkosság előtt. Ridings kinyitotta az ajtót, de látott egy sötét hajú nőt is feketébe öltözve Ridings ágyán ülve. Sohasem találták meg a gyilkost.

claypool

5. A Crescent Hotel
A Crescent Hotel az Egyesült Államok legkísértetiesebb szállója. Rengeteg látogató érkezik a világ minden tájáról, hogy itt szálljon meg. A hotel egyébként Eureka Springsben, Arkansas államban található.
A szellemek közül az egyik egy ír kőfaragó, akit Michaelnek hívnak. A halála a hotel építésekor következett be 1885-ben. Theodora egy másik szellem, aki rákos betegként élt a hotelban, amikor még kórházként üzemelt. Norman Baker még egy szellem, aki a folyosókon fehér öltönyben és lila ingben mászkál.

Crescent_Hotel,_Eureka_Springs,_Arkansas_-_circa_1886

 

crescent=women

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.