Öt film, amely erőszakos tettekre sarkallta az embereket

Amióta léteznek horrorfilmek és krimik, azóta éles vita van azzal kapcsolatban, hogy az erőszakos filmek erőszakosabbá tehetik-e a nézőket. A mai napig nincs arra bizonyíték, hogy ezek a filmek tennének bárkit gyilkossá, esetleg erőszakosabb emberré, sőt más elméletek szerint segíthetik levezetni ezeket a hajlamokat. De most hoztunk nektek pár filmet, amelyek bizony ötleteket adtak pár erőszakos gonosztevőnek, esetleg gyerekeket érintettek meg.

Egy ismeretlen anime
Korábban ebben az évben egy borzalmas hír ütötte fel a fejét, amelyben egy hatéves kislány ugrott le a halálba a 43. emeletről, miután megnézett egy animét, ahol a gyerekek képesek voltak repülni. A hírbemondók elmondták, hogy a kislány képes volt kimászni a hálószobája ablakán egyenesen az erkélyre, ahonnan a halála ugrott. A rendőrség letiltotta, hogy elmondják a mese nevét, nehogy további problémák történjenek.

Dexter
Az egyik olyan tévés szereplő, aki a legtöbb gonosztettre sarkallta az embereket az bizony Dexter Morgan, akit Michael C. Hall alakított. Az egyik ilyen eset főszereplője Mark Twitchell volt, aki online randis oldalt rakott össze magának, amelynek segítségével becsalt két férfit a garázsába és megölte őket. Később a férfi megcsonkította a testüket. Twitchell online Dexter Morgan identitását használta fel, sőt a stúdiónak is írt, hogy ő bizony sorozatgyilkos lesz. A férfi ma természetesen börtönben van, de még ott is nézte a sorozatot.

dexter1-1200x675

Breaking Bad
A Breaking Bad hatására 2014-ben a 27 éves Jason Hart megfojtotta barátnőjét, Regan Jolleyt, akit később fel akart oldani egy savval teli kádban. Az ötletet a Breaking Badből vette, azonban a szobatársa előbb fedezte fel a lány meztelen testét, minthogy ezt megtehette volna.

breaking-bad-1200x750

Gyerekjátékok 3
1993-ban két tízéves, Robert Thompson és Jon Venable elrabolta, megkínozta, szexuálisan bántalmazta majd megölte a kétéves Jams Bulgert Liverpoolban. A borzalmakat állítólag a Gyerekjátékok 3 inspirálta. A két gyerek a legfiatalabb elítélt gyilkosok lettek a modern angol történelemben. A két tízéves megverte egy fém rúddal a kétévest, kék festéket nyomtak a szemébe, elemeket nyomtak le a torkába, mielőtt meztelenre vetkőztették, szexuálisan bántalmazták, és hagyták meghalni.

chucky

Fűrész IV
Egy másik lemásolós gyilkosság Londonban történt egy hostelben. Matthew Tinling mindenképpen pénzt akart keresni, éppen ezért felvágta áldozata gerincét, hogy megszerezze bankkártyája PIN kódját. A férfi nem élte túl a támadást, főleg, hogy 21 késszúrást is el kellett szenvednie. Tinlinget végül harminc évre ítélték.

forrás: BlumHouse

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: