Öt félelmetes hely San Franciscóban

San Franciscó nagyon sok mindenkinek álmai városát jelenti szépséges óceánpartjával és különleges kultúrájával. De itt is van pár igazán hátborzongató hely, amelyeknek nem mindennapi története van. 

Winchester Rejtélyek háza
A legtöbb paranormális rajongó már halott a Winchester házról. Sarah Winchester több millió dollárt örökölt elhunyt férjétől. A házat kísértetek járják, hiszen Sarah egy látótól kapott tanácsot arra, hogy építsen egy házat a lelkeknek, hogy megbékéljenek elhunyt férjével, aki rengeteg embert meggyilkolt. A ház a mai napig létezik.

wynchester-myster-house-ghost

USS Hornet
Mindenképpen érdemes megnézni a tengerparton a USS Hornetet, amely szintén minden paranormális könyvben felüti a fejét. Sokan azt mondják, hogy második világháborús katonák kísértetei járják a folyosókat. Úgy gondolják, hogy ez a legkísértetiesebb helyszíne az amerikai katonaságnak. Sokan sikolyokat is hallottak az irányítószobák felől, ahol több ember halt meg.

USS_Hornet-haunted

Bordello
A házat 1887-ben építették, amely most keleten a 12. utcában található meg. Volt már bordélyház és szalon is. Állítólag egy időben rengeteg matróz látogatta a helyszínt, és hogyha alkoholt vegyítesz prostitúcióval, akkor igencsak sok érdekes történetet kerekedik belőle. Rengeteg erőszak volt a helyszínen, főleg késelések. Mostanság a ház szórakozóhelyként szolgál, de sokszor furcsa szagokat éreznek odabent, és pár bútor is mozgásba kezd.
Alcatraz
A világ egyik leghíresebb büntetés-végrehajtási intézetében a legveszélyesebb bűnözőket tartották fogva. A helyszínen rengeteg szellemet láttak már. Állítólag a legfélelmetesebb hely a D-blokk, ahol a legproblémásabb foglyok heteket töltöttek, sőt néha éveket is magánzárkában. A helyszínen sok mozgást, furcsa hangokat észlelnek. A hatalmas vaskapuk hirtelen becsapódnak. Az Alcatraz a mai napig látogatható.

alcatraz

Golden Gate híd
San Francisco szimbólumát mindenki felismeri, rengeteg turista látogatja meg évente. Azonban vannak olyanok is, akik innen szeretnének öngyilkosságot elkövetni. A híd felépítése óta 1600 ember veszítette életét itt, amely évente körülbelül húsz embert jelent 1937 óta. Néhány esetben több ezer kilométert is utaztak, hogy innen vessenek véget életünknek.  A gyalogosok sokszor hallanak sírást vagy halk segélykérést a híd aljáról.

haunted-golden-gate-bridge

forrás: GhostDiaries

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.