Öt ember, aki állítólag eladta a lelkét az ördögnek

Talán mindannyian félelmetesnek találhatjuk, hogy paktumot kössünk az ördöggel (főleg egy jó adag Supernatural epizód után), de ennek ellenére mégis vannak emberek, akik állítólag tényleg eladták a lelküket. De vajon ez tényleg igaz? Most öt olyan embert hoztunk nektek, akik lehetséges, hogy egyezséget kötöttek a Sátánnal.

Jay-Z
Sokak szerint Katy Perry és Jay-Z is szentségtelen üzletet kötött, bár úgy fest Perry csak viccelődött ezzel. Ennek ellenére sokan azt mondják, hogy Jay-Z-nek köze van az Illuminátusokhoz. Az énekes lelkéért cserébe hatalmas sikert kapott, emellett beléphetett a világ vezetői közé is. Természetesen ezekben a pletykákban fellelhető egy jó adag rasszizmus is, amely Jay-Z sikerét csak a Sátánra fogja. Ennek ellenére Jay-Z sok interjúban kijelentette, hogy a világ vezetői közé tartozik és írt számokat is Lucifernek. Sokszor hord olyan ruhákat is, amelyeken ezek a szimbólumok láthatóak, így mindenki döntse el maga, mit gondol.

Faust
Faust történetét többen is elmesélték, ezek között a leghíresebb Goethe írása. A könyv szerint Faustus német tudós volt, aki a tiltott tudáshoz szeretett volna hozzáférni, így körbeutazta Németországot és megidézte az ördögöt. A rituálé elpusztította az erdőt is, és a démon három formában jelent meg. Először sárkányként, majd férfiként, aki tűzből készült, majd Mephistophelesként, aki egy öreg szerzetes volt. Faust odaadta a lelkét, hogy választ kapjon a kérdéseire. Szerinte az ördög nem fekete és a pokol sem olyan forró, mint az emberek gondolják. Később Faust maga is csatlakozott a pokol bűnösei közé.

Robert Johnson
Mielőtt a blues apja lett volna, Robert Johnson Mississippi államban élt. Állítólag a férfi régóta vágyat táplált, hogy híres gitáros legyen. A gyakorlás helyett azonban hangszerét elvitte a helyi útkereszteződésbe és éjfélkor találkozott egy nagy, fekete emberrel, aki felhangolta Johnson hangszerét, és mutatott neki néhány trükköt, majd eltűnt az éjszakában. A férfi sohasem lett híres, inkább csak befolyásos. Olyan stílust teremtett, amely a Led Zeppelint és az Imagine Dragonst is megihlette. Az életéből más dolgok is arra utalnak, hogy lepaktált az ördöggel, hiszen sokszor játszott temetőkben, emellett vannak számai is, amelyek erre utalnak (Me and the Devil Blues).

Devil_03

Johathan Moulton
Moulton rengeteg fontos dolgot csinált életében. Segített az Egyesült Államoknak, hogy megnyerjék a függetlenségi háborút, emellett megpróbálta legyőzni az ördögöt is. Moultont “jenki Faust”-ként ismerték, aki be akarta csapni az ördögöt. A férfi hihetetlenül gazdag volt, de ennek ellenére is többet akart. Egyik este a kandalló mellett ült, és hangosan kimondta, hogy szeretné eladni a lelkét az ördögnek, hogy ő legyen a leggazdagabb férfi. Az ördög azonnal manifesztálódott a tűzből, és a férfi lelkéért aranyat rakott a csizmájába, de Moultonnak ez nem volt elég, így levágta a csizmája alját, hogy még több pénz kerüljön bele. De az ördög többet nem töltötte meg a csizmát, ehelyett visszavette az eddig adott pénzt, amit addig adott és leégette a házát, de sohasem tért vissza a lelkéért. Évekkel a halála után kinyitották Moulton sírját, amely arannyal volt tele csontjai helyett.

Devil_01-1050x700

forrás: Blumhouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.