Őrült tények a pszichopatákról

Már a korábbiakban írtunk egy izgalmas cikket pszichopatákról és szociopatákról, de a mostani írásunkban tovább boncolgatjuk a témát. Most hoztunk pár érdekességet, amely jellemző lehet a pszichopatákra!

1. A pszichopaták nem érzékelik a félelmet
A legtöbb ember könnyedén felismeri egy riadt ember arckifejezését, azonban a pszichopaták ezzel nem így vannak. A pszichopaták egyszerűen nem tudják feldolgozni a félelmet. Ez az agy működésbeli eltérésére vezethető vissza.
2. Az üzleti ágazat hemzseg a pszichopatáktól
Egy oxfordi kutatás során felmérték, hogy melyik foglalkozásokban tűnik fel a legtöbb pszichopata. Természetesen nem meglepő, de nagyon sok pszichopata rendőr, ügyvéd és sebész van, de az első helyen mégis csak a nagyvállalati vezetők végeztek. Ez elég rossz hír az üzleti ágazatnak, hiszen a pszichopaták egészen borzalmas vezetők, akik nem jönnek ki másokkal és mindenkit eltaposnak.
3. A pszichopaták általában hosszabb büntetéseket kapnak
Valószínűleg ennek az oka a megbánás hiánya, amely a bírókban sem kelt empátiát, így könnyedebben rónak ki keményebb ítéleteket a pszichopaták részére. Ezen az sem segít, hogyha a bírónak ezt a biológiai háttérrel magyarázzák, hiszen akkor sem találják szimpatikusnak a bűnelkövetőt.
4. A pszichopatáknak felismerhető a beszédstílusuk
A Cornell Egyetem tudósai megvizsgáltak 52 gyilkost, akik közül 14 pszichopata volt, és azt találták, hogy vannak bizonyos minták, amelyek hasonlóak a beszédükben. Természetes ezt csak számítógépes analízis után voltak képesek megállapítani. Állítólag a pszichopaták sokkal részletesebben írták le a bűncselekményüket, de megpróbálták a beszédüket hétköznapiként feltüntetni.
forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “Őrült tények a pszichopatákról

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: