Nick Cutter: A falka

Az elmúlt pár hónapban szerencsésnek mondhatom magam könyvválasztás szempontjából, mert amikor kiléptem a Stephen King-Joe Hill-Clive Barker nyújtotta biztonságból egész jó könyvekbe futottam bele. Korábban Josh Malerman: Madarak a dobozban című könyvéhez volt szerencsém.

Nick Cutternak eddig két regénye jelent meg magyarul, a másik műve Mélység címen. A történet egy csapat fiatal srácról szól, akik vezetőjükkel, Tim Riggs, cserkészparancsnokkal egy lakatlan szigeten táboroznak. Tim minden évben ott tölt néhány napot a falkájával. Az első éjjel egy ijesztően sovány alak jelenik meg a szigeten, és innentől kezdődnek a bonyodalmak. A gyerekek lelkivilágát nagyon jól ábrázolja, mindenki teljesen eltérően viselkedik az adott szituációra és konfliktusra. Mindegyik szereplőnek meg van a maga pontos háttértörténete, amivel mélyebb értelmet nyer minden cselekvésük.images

A szerző megemlíti a köszönetnyilvánításban, hogy mennyire hatott rá Stephen King munkássága. Egy ötletet át is emelt a Carrie-ből. Újságcikkekben beemel pár információt, amit a szigeten nem tudnak, de az olvasónak mégis szüksége van rá. A horror oldala nagyon jól kidomborodik a történetnek. Az érzékletes leírások sokszor gyomorforgatóak, de mégsem váltott ki belőlem olyan hatást, hogy állandóan körbenézzek a szobában, hogy tényleg egyedül vagyok-e.

Minimális hiányt érzek a befejezésnél, nem ütött akkorát, mint a könyv közepe felé elvártam volna.

 

9/10

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.