Nelson Rehmeyer meggyilkolása

York megyében, Pennslyvania államban találhat a Spring Valley County Park, amely a Hex Hollow nevet kapta meg. 1928-ban egy helyi férfi, Nelson Rehmeyer holttestét megtalálták otthonában, miközben átkot próbáltak levenni róla. Az “átok-házát” felgyújtották meggyilkolása után, de túlélte a tűzesetet és a mai napig áll. 2007-ben Rehmeyer leszármazottjai múzeumot nyitottak a férfi emlékére.

A gyilkost John Blymire-nek hívták, aki egyértelműen úgy gondolta, hogy Nelson Rehmeyer boszorkány volt, aki átkot bocsájtott rá. Ez egyáltalán nem volt furcsa akkoriban: Pennsylvania-ban a húszas években rengetegen gyakorolták a “powwow” nevű mágiát, amely a kereszténység és az európai folklór maradványait ötvözte. Maga Blymire is powwow orvos volt.  Azonban betegség és számos balszerencse után Bylmire meg volt győződve róla, hogy megátkozták. Azonban képtelen volt kitalálni az átok forrását, ezért egy helyi boszorkányhoz, Nellie Nollhoz fordult, aki megerősítette félelmeit, és elmondta, hogy a balszerencséjének okozója Nelson Rehmeyer, aki gyerekkorában kigyógyította Blymire-t egy gyerekkori betegségből powwow mágiával.

Hex Hollow: The Murder of Nelson Rehmeyer

A boszorkány szerint Blymire-nek Rehmeyer haját kellett volna megszereznie, hat láb mélyre eltemetnie, hogy elűzze az átkot. Aztán elégetnie Rehmeyer The Long Lost Friend című könyvét, amely a mágiával volt kapcsolatos.
1928 novemberében Blymire és barátja meglátogatták a férfi házát, hogy megkeressék a könyvet. Ekkor nem történt semmi, de másnap éjjel visszatértek egy harmadik férfival, akik közösen megtámadták Rehmeyert. Az események egymást követték, amely végül a férfi halálához vezetett. A három férfi ezután felgyújtotta az egész házat. Az, hogy a ház túlélte a támadást, továbbra is természetfeletti jelenségnek tekintették.

Hex Hollow: The Murder of Nelson Rehmeyer
Mind a három férfit elfogták. Blymire-t és első társát életfogytiglanra ítélték, még harmadik társukat 10-20 évre. Később mind a hármukat szabadon engedték még idő előtt.

forrás: Occult Museum

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.