Négy tündérmese korántsem szép eredeti vége

Mindannyian ismerjük a Disney mesék “boldogan életek, amíg meg nem haltak” világát. De valójában így történt? Most előrántottuk a Disney mesék eredeti, korántsem annyira boldog, ám annál reálisabb végkifejleteit!

1. Hamupipőke
A történet legrégebbi verziójában Hamupipőke megöli mostoháját, hogy az apja el tudja venni feleségül a házvezetőnőt. Azonban nem számított arra, hogy a házvezetőnő hat lánya is beköltözik a családjához.

2. Csipkerózsika
Az eredeti történetben nem a herceg csókja ébreszti fel Csipkerózsikát, hanem újszülött ikreinek mozgolódása. Ez az igazság! Amíg Csipkerózsika nem volt magánál, addig a herceg teherbe ejtette őt, és életet adott ikreinek. Később még a csodás herceg azt is közli Csipkerózsikával, hogy már házas, ezért a feleség megpróbálja a lányt és az ikreket is megölni. Azonban a herceg megvédi őket, így a boldog végkifejlet az lesz, hogy Csipkerózsika összeházasodik azzal a férfivel, aki álmában megerőszakolta.

3. Hófehérke
Az eredeti német verzióban a gonosz királynőt végzetesen megbüntetik azért, mert meg akarta gyilkolni Hófehérkét. Érdekes büntetést kap, hiszen forró vascipőkben kell addig táncolnia, amíg össze nem esik.

4. A kis hableány
Hans Christian Andersen eredeti történetében Ariel csak akkor képes a földön járni, hogy megiszik egy bájitalt, amelytől úgy érzi, mintha folyamatosan késeken sétálna. Ennek ellenére ezt bevállalja, hogy együtt lehessen szerelmével. Azonban a herceg mégis egy másik nőt vesz feleségül, mire Ariel belefojtja magát a tengerbe és teste tengeri habbá változik.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.