A náci Németország sorozatgyilkosa

Most egy igazán borzongató valódi történet hoztunk nektek. Vajon elhiszitek, hogy volt egy sorozatgyilkos, akit még a nácik is üldöztek Németországban?

Mi is lehetne félelmetesebb és kegyetlenebb a náciknál? Úgy fest, hogy egy sorozatgyilkos, aki a náci Németországban tevékenykedett. Paul Ogorzow 1912-ben született és Berlinben szedte áldozatait. Rengeteg embert gyilkolt meg és számos nőt megerőszakolt. Főleg akkor portyázott, amikor a háború miatt kialudtak a fények a városban a bombázás miatt. Paul 18 éves csatlakozott a náci párthoz, a katonaságban is jelen volt. A férfi egészen jól elvolt a pártban, majdnem szakaszvezető lett belőle. Később az S-Bahn sínek mellett dolgozott, és a legtöbb gyilkosságot Karlshorst közelében követte el.

SBahn-1050x656
Ogorzow 1937-ben házasodott meg, lett két gyermeke: egy fiú és egy lány. Az anyjával éltek egészen addig, amíg be nem költöztek egy Karlshorstban található lakásban. A letartóztatása után a legtöbb szomszéd barátságos embernek írta le, aki rengetegszer játszott a gyerekekkel a kertben. A felesége azonban erőszakosnak és megszállottnak mondta a férfit.
Miért is nem ismerjük jobban a Paul tevékenységét? A nácik nem igazán szerették volna, hogy kitudódjon egyik emberükről, hogy a saját embereiket gyilkolja, éppen ezért egyetlen jelentést sem készítettek róla. Ráadásul Ogorzow első kísérletei nem sikerültek jól. Három nőt támadott meg és szúrt le 1939 augusztusában, de mindannyian túlélték, és ráadásul tanúskodtak is ellene. 1940-ben megerőszakolt egy másik nőt, akiről azt hitte, hogy meghalt, de csak eszméletlen volt.

Később azonban sokkal sikeresebb lett. Már 1940 októberében betört Gerda Ditter lakására, akit halálra szúrt. A nő csak húsz éves volt, két gyermek édesanyja, miközben férje a fronton harcolt. Két hónappal később Paul Elfriede Franke-kel is végzett, akinek a koponyáját törte be, majd kilökte a vonat elé. Egy órával később találkozott a 19 éves Irmagard Freese-szel, akit megerőszakolt, majd meggyilkolt. 1941 februárjára összesen hét emberrel végzett, köztük egy fiatal terhes nővel. A rendőrség hamarosan rájött, hogy egy sorozatgyilkossal néznek szembe. egy berlini SS tiszt úgy döntött, hogy női rendőröket alkalmaz csalinak, hogy elfogják a férfit. Azonban Paul hamarosan elkotyogta a gyilkolás utáni megszállottságát, így 1941 júliusára lefülelték. A férfi egy zsidó orvost hibáztatott gyilkolási mániájáért (ki mást?) és alkoholizmusát. Ennek ellenére kidobták a pártból és halálra ítélték.

S_Bahn_Selby

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.