Mobilapplikáció mutatja meg a kísértetjárta házakat

Azon gondolkozol, hogy 2017-ben elköltözöl valahova? Készülj fel a legrosszabbra. Pakolás, takarítás, költöztető bérlése, kaució…mindez rémálom lehet. Azonban mi van akkor, hogyha megtalálod álmaid otthonát, amiben még ráadásul kísértetek is járnak? Senki sem szeretne így járni, nemde? Akkor most mutatunk valamit, amivel ez bizony megelőzhető!

DiedInHouse.com régen létező internetes oldal, amely pénzért megmutatja, hogy valaki meghalt-e a házadban.  De most azonban megérkezett egy mobilalkalmazás is, amely igencsak egyedi céllal jött létre. A Spacious megmutatja az elérhető lakással kapcsolatban, hogy van-e szellemjárás a történtében!

Image Credit: Spacious/New York Times
A New York Times szerint az applikáció elképesztően népszerű Hong Kongban, ahol kifejlesztették. Az itt élő emberek nagyon hisznek a Feng Shuiban, ráadásul szerintük bármely nem természetes haláleset balszerencsét hoz a ház lakóira. Még rosszabb esetben akár kísértetek is zaklathatják őket. Emellett a gyilkosságok elég ritkák Hong Kongban, ezért, hogyha bárhol is megtörténnek az emberek tényleg nagy ívben elkerülik a helyet (az 1999-es Hello Kitty gyilkosságok miatt le is bontottak egy  egész épületet).
A Spacious megalkotója, Asif Ghafoor el is mondta, hogy az applikáció a rendőrségi jelentések és hírek alapján működik. Hogyha a környékeden történik bármilyen tragédia, akkor egy kis szellemfigura figyelmeztet erre. Az ilyen jellegű események akár 20 százalékkal is csökkenthetik a lakások árát.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: