Mitológiai lények a japán folklórból

Japán bizony nagyon gazdag folklórral rendelkezik, amelyben a mitológiai lények nagyon fontos szerepet játszanak. A mai napig rengeteg történet és illusztráció jelenik meg ezekről a szörnyetegekről, amelyek beszivárognak a mangák, animék és videojátékok világába.  Most pár igazán érdekes lényt hoztunk el nektek!

1. Nyoijizai
Nyoijizai bizony egy lélek hátvakaró, akinek megvan az az ereje, hogy pontosan a viszkető pontot vakargassa a hátadon, amit nem tudsz elérni, bárhogy is próbálod.

Nyoijizai

 2. Betobeto-San
Betobeto-San az utazókat követi éjjelente, miközben “beto beto” hangot ad ki a facipőjével. Igencsak zavarónak tűnhet a dolog, azonban Betobeto-san nem veszélyes. Hogy megszabadulj a szörnytől, csak hátra kell fordulni és kimondani a nevét.

Betobeto-San

3. Mokumokuren
Mokumokuren szellem, amely olyan papírajtókból születik, akikkel rosszul bántak. Amikor a papír tele lesz lyukakkal, a szemük kinyílik ezeken a réseken, és figyelnek mindent, ami a házban történik. A szellem nem veszélyes, azonban annál borzongatóbb.

Mokumokuren

 4. Shichinin Misaki
Shichinin Misaki olyan emberek szellemei, akik balesetben haltak meg. Hogyha megszállnak, és megölnek egy embert, akkor egyikük lelke békében távozhat, mivel a meggyilkolt lélek veszi át a helyét. Ennek okán a Shichinin Misaki mindig hét lélekből áll, és számuk sosem csökken vagy nő.

Shichinin Misaki

5. Futakuchi Onna
A kétszájú nő, akinek van egy normál szája, és egy, a feje hátulján található, a tarkóján. A történet szerint a nő miatt halt éhen a mostohagyermeke, ezért bosszús egy bosszú lélek szállja meg a testét.

Futakuchi Onna

6. Imori
Az Imorik olyan halott katonák szellemei, akik gekkóvá változnak. Általában elhagyatott romokat kísértenek, ahol életüket vesztették, és megtámadják azokat, akik arra járnak.

Imori

7. Nekomata
A Nekomaták sokszor félelmetes tűzlabdákat idéznek meg, amelyek rengeteg embert gyilkolnak meg. Sokszor holttesteket irányítanak az erejükkel, amelyet arra használnak, hogy megzsaroljanak embereket.

Nekomata

8. Keukegen
A cuki külső ellenére a Keukegen nem igazán lenne jó háziállat. Általában balszerencsét, pestist és betegséget hoznak azokra, akik a közelükben élnek. Általában azonban kerülik a kapcsolatot az emberekkel, igazán szégyellősek, és csak ritkán láthatóak.

Keukegen

9. Gashadokuro
A Gashadokurok olyan lelkek, amelyek óriási csontvázak alakját veszik fel, és általában tizenötször magasabbak egy átlagos embernél. Állítólag olyan emberekből alakulnak, akik éhen haltak a csatákban, anélkül, hogy eltemették volna őket haláluk után. Éjfél után járkálnak, utazókat ragadnak el, leharapják a fejüket, hogy később megigyák kispriccelő vérüket.

Gashadokuro

 10. Kami-Kiri
Kami-kiri olyan szörnyeteg, amelynek ollószerű keze és borotvás ujjai vannak. Aprók, és igen halkan be tudnak surranni az ablakon, anélkül, hogy az áldozatok észrevennék őket. Éjjelente az áldozatokhoz lopakodnak, és levágják a hajukat.

Kami-Kiri

Forrás: boredPanda

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.