Mit lehet tudni a Necronomicon-ról?

A Necronomicon, azaz a Halott Nevek Könyve, már több filmet és könyvet megihletett már. Lovecraft szerint egy őrült arab írta 783-ban, akinek Abdul Alhazred volt a neve. Lovecraft kutatói szerint többféleképpen lehet lefordítani a könyv címét, a legismertebb a Halott Nevek Könyve (Book of the Dead), a másik fordítás a Holtak Országának Kalauza (Guide Book to the Regions of the Dead).letöltés

A mű 1973-ban jelent meg, több későbbi visszatérő alak is megtalálható benne, mint a Nagy Öregek. A Necronomicon természetesen Lovecraft alkotása, de sokan vannak magyar fórumokon is, akik szentírásnak veszik minden szavát. Lovecraft így vélekedik róla: „Valószínűleg soha nem volt olyan idő, amikor valamilyen csoportok vagy kultuszközösségek ne őrizték volna a titkos tudást. A Necronomiconban utalások találhatóak egy ilyen kultusz létezéséről az emberek között – egy közösségben, amely idáig egy szellemnek, amely évmilliókon át a Nagy Faj idejéből jött, segítséget nyújt.”

Több helyen is arról számolnak be az olvasók, hogy furcsa dolgok történtek velük, amikor olvasták a könyvet. Most egy véleményt idézek a könyvről:” Barátnőm elolvasta anno kíváncsiságból, elváltak a szülei, teherbe esett 17 évesen, most van 2 gyereke, pénzük nincs. Arról már ne is beszéljünk, hogy nagyon rossz a kapcsolata a szüleivel, meghalt a fiatal nagymamája, ő elszökött meg sok fura dolog, amik azelőtt nem fordulhattak vele elő. Szóval fura. Az anyukája is nagyon hitt ebben, egyszer kitépte a kezéből a könyvet és el is rejtette, nagyon ki volt.Amúgy én is hiszek benne, kértem adja ide, azt mondta, hogy nem akarna nekem sosem rosszat.  Azóta nem hoztuk fel a témát.”

 

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.