Mit is látunk a tükörben?

Néha előfordul, hogy félek, amikor a tükörbe kell néznem. Sokunkban ez a félelem teljes mértékben mélyről fakad. Mi van, hogyha egy szellemet, egy démont vagy valami furcsát látunk, ami mögénk bújt? Honnan is ered ez a furcsa félelem?

Számos horrorfilmben láthatunk már tükrös jeleneteket. Sokszor nem odaillő jelenések bukkannak fel benne, esetleg gyilkosok vagy a saját tükörképünk akar ártani nekünk.
Az ókori kínaiak úgy gondolták, hogy minden tükör mögött egy alternatív világ rejlik, amelyben hihetetlen lények tanyáznak. A tükrök valamikor nyitott átjárók voltak, azonban Huangdi vezér idején lezáródtak.

Más kultúrák úgy gondolják, hogy a tükrökkel lehetséges csapdába ejteni a lelkeket. A szerb-horvát kultúrában a tükröt sokszor a halottal temetik, hogy ne vándoroljon a lelke a Földön. Sok helyen letakarják a tükröket, amikor alszanak vagy betegségben szenvednek.

Sok esetben a kísértetjárást is okozhatják, amikor is egy megrekedt szellemet egy tükörben cipelnek új lakhelyére. Ebayen árvereznek el kísértetek által megszállt tükröket, hogyha valaki érdeklődik ilyesmi iránt:) Az oldalon megtekinthető.
Emellett ismeretes még Bloody Mary legendája is. De még számos történetet tudhatunk tükrökkel kapcsolatos, esetleg vannak valakinek tapasztalatai?

forrás: MysteriousUniverse.Org

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “Mit is látunk a tükörben?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.