Milliónyi pók zuhogott az égből

Ausztráliában mindig félelmetes dolgok történnek, ezért a mostani történet sem lesz mindennapi.  Ausztrália egyik kicsi városában, Goulburnben a lakók olyat tapasztaltak, ami tényleg félelmetes volt. Milliónyi pók kezdett leszállni az égből. A jelenséget kissé furcsa módon “angyali esőnek” nevezik.

Egy férfi írta fel a Facebook oldalára, hogy tíz perce hagyta el a várost és százával látta a kicsi pókokat, ahogy a levegőben lebegtek  hálójukon. Ez mindenképpen félelmetesen hangzik, de a tudósok szerint teljesen természetes jelenség a pókeső, és annyira nem is ritka. Az “angyali eső” a pókok közlekedési módszere, amelyet ballonozásnak neveznek. Ez más pókfajtáknál is előfordul. Ilyenkor a pókok felmásznak egy magas helyre, majd kieresztik hálójukat, és leereszkednek. Állítólag ez sokszor előfordul, csak nem vesszük észre a jelenséget. Ez azért van, mert általában csak pár pók csinálja ezt egyszerre, nem pedig több ezer darab. 

spiders3
Nem csodálkozhatunk, hogy Goulburn lakói kissé megijedtek, amikor a pókeső megtörtént. Reméljük, hogy a közelünkben nem történnek ilyen események. 

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.