Miért is félelmetes az ördög órája?

Amikor az óra mutatója eléri a hajnali hármat, akkor nagyon furcsa dolgok történhetnek a világban. A fátyol a halott és az élő között elvékonyodik, ezzel engedve, hogy könnyebben közlekedjünk a két dimenzió között. Démonok, szellemek és furcsa kreatúrák kerülhetnek be az életünkbe, amíg mi békésen alszunk a takaróink között. Ezért hívják ezt az időszakot az ördög órájának. 

Sok ember felébred az ördög órája közben, és furcsa érzéseket tapasztal. Sokan úgy érzik, hogy nincsenek egyedül. Lehetséges, hogy csak egy rémálmokból ébrednek fel, amelyek túlzottan valóságosnak tűnnek, sokan azonban úgy gondolják, hogy hajnali háromkor ténylegesen borzalmas dolgok történhetnek. 

Jézus Krisztus délután háromkor halt meg a kereszten, ezért is lett hajnali három az ördög órája. A legtöbb paranormális kutató érdekes aktivitást figyel meg hajnali három és négy óra között, mások azonban szkeptikusabbak. Sokan leginkább az időzónák miatt lesznek gyanakvóak, hiszen ezekhez hogyan is alkalmazkodnának a lények? 

ghost-bed

De úgy fest, hogy van magyarázat erre az érdekes paranormális aktivitásra. Egy paranormális nyomozó elmondta, hogy ő is szkeptikus volt az ördög óráját illetően, hiszen tapasztalt már paranormális aktivitásokat minden percben és órában. Azonban úgy gondolja, hogy az ördög órája az emberek hite miatt nagyobb energiát ad a különleges entitásoknak. 

Emellett még egy magyarázat rejtőzhet az alvási ciklusunkban is. A téta-stádium alatt nem alszunk teljesen mélyen, egy kis ajtót nyitva hagyunk. Ez a téta-fázis körülbelül éppen három órakor kezdődik. Szóval, hogyha hajnali háromkor felébredsz, és úgy érzed, hogy nem vagy egyedül, akkor lehetséges, hogy igazad is van, hiszen ilyenkor az elméd nyitottabb lesz a kommunikációra. Ezért lehetséges az, hogy a legtöbben hajnali háromkor ébrednek paranormális jelenségekre. Természetesen az ördög órája ettől még nem teljesen megmagyarázott jelenség. 

the-devils-hour

forrás: GhostTheory

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.