Mi a különbség a paranormális és a természetfeletti között?

Szeretjük azt gondolni, hogy a paranormális és a természetfeletti egymással felcserélhető fogalmak. Olyan dolgok, amelyeket nem tudunk megmagyarázni a tudománnyal. Azonban mégsem jelentik ugyanazt. Ma erről szeretnénk lerántani a leplet.

A paranormális olyan fogalmakra utal, amelyeket még nem tudunk megmagyarázni, azonban egy napon talál megtalálják rá a megfelelő magyarázatot. A paranormális pontos fogalma a következő: “valami, ami azon túl létezik, amelyet normálisnak címkéznénk.” Rengeteg olyan dolog van, amelyeket paranormálisnak mondhatunk. Például régebben a kövek hullása az égből is paranormális volt, de mára tudjuk, hogy ezek a meteoritok.

Azonban a természetfeletti jelenségek olyanok, amelyeket sohasem lehet majd megmagyarázni a tudomány határain belül. Ezek olyan jelenségek, amelyek teljesen más szabályok szerint működnek, amelyekre nincsen logikus magyarázat.
Így paranormális jelenség lehet a telepátia, a hittel való gyógyítás, a telekinézés és ehhez hasonlóak.
A természetfeletti jelenségek olyanok, mint az isten, az angyalok, esetleg a lélek. Valószínűleg sohasem leszünk képesek tudományos vizsgálatoknak alávetni az angyalokat, esetleg az emberi lelket. A természetfeletti sokszor szoros kapcsolatban áll a vallással.

forrás: KnowLedgeNuts

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.