Megtalálod Sally York szellemét ezen az 1932-es fotón?

Rengeteg félelmetes történetbe bukkanhatunk, hogyha régi fotókat nézegetünk. Ma egy ilyen régi képet fogunk elemezni. A gyűjtő szerint a félelmetes képeket a North Folk textilüzemben készítették Nevada államban, ahol rengeteg gyereket dolgoztattak. Ez az üzem is szerepet játszott abban, hogy 1916-ban meghozzák azt a rendeletet, amely 16 év alatt megtiltotta a gyermekmunkát. 

Állítólag az utolsó csepp egy 1912-ben történt végzetes baleset volt, amely North Forkban esett meg. A kilencéves Sally York halála megrázta a közösséget, pedig már korábban is történetek errefelé borzalmas dolgok. York egy volt a számos gyerek közül, akik a gyapottal dolgoztak a szövőszékek mellett. 1932-ben előbukkant az alábbi fénykép, amely miatt az üzem egy teljes évre bezárt:

A képet egy szabadúszó fotós, Benny Johnson készítette, amikor nyárra ideiglenesen bezárt az üzem. Johnson eladta a képet a North Fork Gazette-nek, amely meg is jelentette 1933. január másodikán. A Gazette hamarosan rengeteg levelet kapott a kép miatt. Nagyon sokan állították, hogy Sally Yorkot látják az üzem ablakában.

Rengeteg pletyka kelt életre a kisvárosban, hogy az üzemet bizony szellemek lakják. Az ott dolgozók is éreztek hidegebb helyeket, mások gyerekek hangját hallották. Az egyik munkás egy apró, hideg kezet is érzett, amely megérintette a bőrét.
Az üzemet 1932-ben bezárták, az eredeti történet szerint tönkrement a Nagy Depresszió idején, azonban sokan úgy gondolják, hogy a bezárásnak köze van a fotóhoz.

Image Credit: iStock/lammerst333

Mostanság rengeteg teória kapott szárnya a képpel kapcsolatban.
Elsőként, hogyha jobban megnézzük a nagy első ablakot a kép közepén, akkor egy halvány alakot láthatunk az alján, amely körülbelül egy gyerek magasságával egyezhet meg. Még félelmetesebb, hogyha tudjuk, hogy Sally York ezen a helyen veszítette életét.

Azonban mások még egy magas, csuklyás alakot is észrevettek a létre alatt.

Eddig még senki sem állapította meg, hogy hozzányúltak-e digitálisan a fotóhoz, de sok Photoshop tudor szerint ez az eredeti kép.

Nyolcvan évvel a fotó elkészülte után is életben maradt a képet övező rejtély.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: