Megoldatlan eltűnések Vermontból

Mindenki ismeri a Bermuda-háromszöget, amely az Atlanti-óceán nyugati csücskén található. A mai napig nem fejtették meg a helyszín titkát, ahol rengeteg repülő és hajó tűnt el. Azonban nem ez az egyetlen hely a világon, ahol furcsa eltűnéseket regisztráltak. Most bemutatjuk nektek a Bennington-háromszöget!

A furcsa helyszínt Vermont állam délnyugati részén találhatjuk meg, amely a nevét 1992-ben kapták Joseph Citrótól, aki egy rádiós műsorban szerepelt. A férfi összefoglalta az összes furcsa eltűnést, amely itt történt 1920 és 1950 között. A Bennington-háromszög Bennington tartományban található, a Green Mountain erdőségek része. Ereje még a közeli Woodfordban, Shaftsburyben és Somersetben is érezhető. A közeli Somerset virágzó kisváros volt egészen a 19. század végéig, amikor egyszeriben szellemvárossá vált.
1945 és 1950 között öt ember tűnt el a háromszögben. 1945 novemberében egy hetvennégy éves vadász ment a helyszínre négy másik vadásszal. Hazafelé a férfi még a csoporttal ment, majd hirtelen eltűnt. Hosszasan keresték, de csak a puskáját találták meg a közeli patakban. A helyiek nagyon furcsának találták, hogy a férfi egy olyan helyen tűnt el, ami teljesen ismerős neki. Természetesen a mai napig semmit sem tudnak arról, mi történt vele.
Egy évvel később Paula Welden, a tizennyolc éves egyetemista ment túrázni errefelé. Rengetegen látták, ahogy rátér az ösvényre, valaki még arra is emlékezett, hogy eligazította. Egy idősebb pár látta, ahogy befordul egy saroknál, aztán soha többé nem látták. A hatóságok őt is évekig keresték, még az FBI is részt vett a kutatásban. Ő sem került meg.

1949. december elsején James Tedford tűnt el, miközben hazafelé tartott rokonaitól. Szemtanúk egy buszon észlelték őt, amely Benningtonból St. Albanba tartott, de Tedfordot sehol sem találták meg. A holmijait megtalálták a busz csomagmegőrzőjében.

A nyolcéves Paul Jephsen a negyedik eltűnés volt 1950-ben. A fiú édesanyjával érkezett a területre, a nő az autóban hagyta egy időre a fiút, de mire visszatért, a kisfiú eltűnt. Semmit sem találtak. Ez gyorsan követte 1950 októberében Frieda Langer eltűnése, akik kempingezni érkeztek. Túrázás közben Frieda belesett a közeli patakba, ezért gyorsan visszament a táborba, hogy lecserélje holmijait. Herbert sokáig várta, de a nő sohasem tért vissza. Háromszázan keresték helikopterekkel két héten át, majd 1951-ben Frieda testét megtalálták. A keresők állították, hogy átnézték azt a területet is, ahol végül megtalálták a nőt. Mivel nagyon későn találták meg, így már a halál okát nem lehetett megállapítani.
Az eltűnések eredete a mai napig teljes rejtély. Vannak, akik földönkívüliekre gyanakszanak, mások furcsa mágneses mezőre. Kérdés, hogy még a mai napig veszélyes a környékre menni?

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.