Megmarad a tudat a halál után?

 

A halál közeli élményeket és a testen kívüli élményeket hatalmas szkepticizmus övezi. A legutóbbi kutatás azonban nagyon érdekes eredményeket hozott. A sikeresen visszahozott páciensek negyven százaléka elmondta, hogy tudatában volt annak, hogy a szíve és az agya leáll. Nem volt pulzus, sem agyhullám és ők mégis képesek voltak képeket és hangokat visszahívni a szobából.

Ezt a tanulmány körülbelül négy éve végzik a tudósok a Southhamptoni Egyetemen. 2000-nél is több résztvevőt vizsgáltak, akiknél szívmegállást tapasztaltak 15 kórházban az USA-ban, az Egyesült Királyságban és Ausztriában. A páciensek 46 százaléka tudott visszahívni dolgokat ebben az állapotban, 13 százalék érezte úgy, hogy kívül áll a testétől és két százalék teljesen megtapasztalta a testen kívüli élményt.

letöltés
A kutatást Dr. Sam Parnia vezette. Elmondta, hogy sok esetben az élmények hallucinációkhoz hasonlítanak még a szívleállás előtt, de nem akkor, amikor a szív éppen nem ver. De vannak olyan esetek is, amelyekre ez nem igaz. Ezek kívánnak meg további kutatásokat. 
A kutatás bebizonyítja, hogy mennyi mindent nem tudunk az életről és a halálról és mennyire nincsenek tudományos bizonyítékaink a témával kapcsolatosan. 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: