Megfesteni a borzalmat – Jakub Kujawa

Goya, Brueghel, Bosch. Csak három név a számtalan közül, akiket a tehetsége predesztinált arra, hogy hogy festményeiket több száz évvel a születésük után is ismerjék, annak ellenére, hogy morbid témaválasztásuk miatt a saját korukban ferde szemmel néztek rájuk, és a hátuk mögött az ördöggel cimborálóknak tartották őket. Szerencsére ezek tabuk már megdőltek, és a horror azóta önálló műfajjá nőtte ki magát. Ezen sorozatunkban olyan földalatti körökben ismert, kortárs festőket mutatunk be, akiket a tehetségükön felül a nyomasztó témáik kötnek össze. Annyi kitétel van, hogy bánjanak jól az ecsettel.

Bár abszurdnak hat a figyelmeztetés egy Bizzarium magazin nevű honlapon, de mégis arra kérünk, gondold meg, hogy kattintasz-e linkekre, mert előfordulhat NSFW tartalom.

Jakub Kujawa

Lengyel származású festő, aki számítógépes grafikákat is készít, és tetoválóművészként is ismert. Stílusa realista alapokon nyugvó absztrakt. Képein nem csak a modell személyisége jelenik meg, amitől a néző úgy érezheti, belelát a szívükbe, hanem tükrözi a művész adott pillanatban érzett hangulatát is. Képei nem éppen horrorisztikusak a szó hatásvadász értelmében, viszont ahog Sartre mondaná: lenfer c’est les autres

via: poramoralarte-exposito.blogspot.hu/
via: http://poramoralarte-exposito.blogspot.hu/
via: http://poramoralarte-exposito.blogspot.hu/
via: http://poramoralarte-exposito.blogspot.hu/
via: http://kayrosblog.ru
via: www.shewalkssoftly.com

 

Hivatalos oldal: https://kujawa-art.carbonmade.com/

 

ScapeGoat

-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: