Megfejtették a Bermuda-háromszög rejtélyét

Norvég tudósok megfejtették a legendás hely titkát. Talán abbahagyják majd az emberek a teóriák felállítását, hogy a földönkívüliek állhatnak a dolog mögött. A történelem során több hajó és repülőgép tűnt el az Atlanti-óceánnak azon a bizonyos térségében, amit Ördög-háromszögének is neveznek. Földrajzilag a háromszöget Bermuda szigete, Puerto Rico és Florida határozza meg.bermuda_terkep

Az eltűnések jellemzői a  Bermuda-háromszögben:

 • Számos hajó süllyedt el úgy, hogy bármilyen nyomot hagytak volna maguk után.
 • Néhány esetben a hajó nem sérült meg, de személyzetet nem találták meg.
 • Előfordult, hogy a halottakon külsérelmi nyomokat nem fedeztek fel.
 • A repülőgépek és a hajók a katasztrófákat megelőző percekben vagy semmilyen jelzést nem adtak, vagy meg-megszakadó kapcsolattal azt közölték, hogy műszereik nem használhatóak, össze-vissza jeleznek.
 • Általánosan tényként emlegetett adat szerint az időjárás mindig tiszta, szélcsendes, ideális.

A tudósok Norvégia partvidékén hatalmas krátereket fedeztek fel a Jeges-tenger fenekén. Rájöttek, hogy a mélyből felszökő metánbuborékok robbanása okozhatta a hajók elsüllyedését a hírhedt Bermuda-háromszögben is. A tudósok szerint a tengermélyi olaj- és gázszivárgások hatására alakult ki. Az Európai Földtudományi Egyesület elé is beterjesztett elmélet szerint egy ekkora kráterből előtörő gázbuborék ereje elegendő ahhoz, hogy felborítson egy hajót.

Az amerikai partiőrség tagadja, hogy a Bermuda-háromszögben több balesetről, vagy eltűnt hajóról számoltak volna be, mint máshonnan.

 

Forrás: http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/news/uk_news/Science/article1677701.ece?CMP=OTH-gnws-standard-2016_03_12

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

3 thoughts on “Megfejtették a Bermuda-háromszög rejtélyét

 • 2016-04-25 at 5:52 PM
  Permalink

  Nem hiszek a buborékokban…..:-)
  Ez nem a rejtély megfejtése.
  Szia Máté! Én is horrorfüggő vagyok bár már közel az ötvenhez. Szóval csak azt akartam mondani ez normális…..

  Reply
 • 2016-04-26 at 10:16 AM
  Permalink

  Köszönöm, hogy elolvastad a cikket. Igen, erről a témáról még nagyon sok mindent lehet olvasni az interneten. Ez csak az egyik oldal véleménye.

  Reply
 • 2016-05-21 at 3:14 PM
  Permalink

  Oké vízalatti robbanás elsüllyeszti a hajót, és amelyiknél nincs legénység? Vagy visszaérkeznek csak hamarabb mint ahogy kellene, illetve a repülőkre hogy hatnak ezek a víz alatti robbanások? Amik nem feltétlen zuhannak le csak valami vihar félébe keverednek ami a semmiből jön.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.