Második világháborús szellemhajót fedeztek fel

Mi is lehetne félelmetesebb annál, mint amikor felfedeznek egy elsüllyedt hajót az óceán közepén? Hogyha olyat találnak, amely teljes mértékben érintetlen! A Hawaii Egyetem tudósai találtak egy ilyen szellemhajót Oahu partjaitól nem messze. A The Dickenson második világháborúban szolgáló hajó volt, amelyet teljesen érintetlenül találtak meg a mélyben.

Érdekesség, hogy sohasem tudták meg, hogy a The Dickenson pontosan hol is süllyedt el. 1946-ban egy torpedó miatt ért véget karrierje. Kevésbé borzongató, hogy ez a hajó bizony emberek nélkül süllyedt el. A The Dickenson kulcsszerepet játszott a telekommunikációban, segített abban, hogy Hawaii kapcsolatba kerüljön a világ többi részével. Azonban a második világháború miatt megváltozott a szerepe. Ahogy az Egyesült Államok belépett a második világháborúban, a The Dickinson hivatalosan munkanélküli lett, így került újra Hawaii partjaihoz, ahol a kábelek mellett dolgozott 1945-ig, azonban négy hónappal később egy amerikai torpedó elsüllyesztette. A hajó bizony már túl öreg volt, nem érte meg, hogy megőrizzék, így az amerikaiak maguk süllyesztették el a hajót. A tudósok most szeretnék helyreállítani a hajót, megadni neki a végső tisztességet, hiszen nagyon fontos szerepet játszott a telekommunikáció fejlődésében.

forrás: ModernNotion

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.