Lizzie Borden esete

Hogyha folyamatosan figyelemmel követitek az Odaát (Supernatural) című sorozatot, akkor a heti részben találkozhattok Lizzie Borden házával és történetével, ezért döntöttem úgy, hogy a mai cikkünkben Lizzie Bordennel fogunk foglalkozni. Ugyanis Lizzie az egyik legismertebb női sorozatgyilkos a 19. század végéről.

Lizzie Borden 1860. július 19-én született Fall Riverben, Massachusetts államban. Lizzie és testvére, Emma az apjukkal, Andrew Bordennel és mostohaanyjukkal, Abbyvel éltek felnőtt korukig. 1892. augusztus negyedikén Andrew és Abby Bordent holtan találták otthonukban. Lizzie-t gyanúsították a gyilkosságokkal, amelyeket baltával követtek el. Lizzie-t 1893-ban felmetették, de élete továbbra sem volt jó. Azonban a gyilkosságokat a mai napig nem oldották meg.
Azon a bizonyos reggelen Lizzie jelentette a cselédnek, hogy megtalálta apja holttestét, aki éppen kanapén aludt, amikor meggyilkolták. Amikor átkutatták a házat, akkor megtalálták Abby Borden holttestét is a fenti hálószobában. A nőt ugyanúgy végezték ki, ahogy férjét. A rendőrség azonnal Lizzie-t gyanúsította, és hamarosan őrizetbe is vették. Állítólag Lizzie elégetett egy ruhát a korábbi napokban, amely a rendőrség szerint vérfoltos volt.

maxresdefault

Borden pere hatalmas publicitást kapott. Állítólag a vallomások java része nem volt egészen meggyőző, ezért a lányt felmentették.
Lizzie és Emma közösen vettek később házat örökségükből, azonban Lizzie-ről sokan továbbra is úgy gondolták, hogy gyilkos. 1897-ben még lopással is megvádolták.
1905-ben Emma kiköltözött közös otthonukból, és többé nem tartották a kapcsolatot. Lizzie tüdőgyulladásban halt meg Fall Riverben 1927-ben, húga pár nappal később szintén elhunyt.

article_main_1192

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: