Linda Sherman megoldatlan gyilkossága

Linda Sue Sherman halála még tizenhat évvel a borzalmas események után is érdekli az embereket. 1990. június 28-án két légiutas-kísérő felfedezett egy emberi koponyát, miközben egy étteremben ebédeltek St. Louisban. A koponya pont úgy volt beállítva, hogy pontosan rájuk nézett.

linda-shermans-skulljpg

 A rendőrség azonnal a helyszínre érkezett. A koponya sárga volt és piszkos, amely azt jelentette, hogy már elég régen ott voltak a maradványok. Mivel senki sem tűnt el a területen, ezért úgy gondolták, hogy a temető költöztetése miatt kerülhettek oda a csontok. Így kerültek a maradványok a bizonyítékos raktárba minden kitüntetett figyelmen nélkül. Közel 15 hónap múlva 1991 szeptemberében további információk lettek elérhetőek. Egy lila tintával írt levél, amin a következők szerepeltek: “A bridgetoni rendőrségnél van Linda Sherman koponyája.”
A nyomozóknak ismerős volt a név, hiszen a 27 éves Linda Sherman 1985-ben tűnt el a kisvárosból. Pár napon belül a fogai alapján ténylegesen azonosították az eltűnt nőt.

linda-sherman-mystery

Rengeteg kérdés merült fel. Például hogy került Linda koponyája a Casa Gallardo étterem elé? Valakinek tudnia kellett, hová lett Linda temetve, ki kellett ásnia és elhelyeznie a koponyát. Miért írt bárki is levelet a rendőrségnek, hogy figyelmeztesse őket Linda koponyájáról?

linda-sherman-murder-unsolved

Linda Sherman mindenki szerint megbízható munkatárs és odaadó szülő volt. A hirtelen eltűnésével a rendőrség nem igazán tudott mit kezdeni, sem a koponya felbukkanásával. A koponya érdekes felbukkanása Linda volt férjével, Donald Eugene Shermanre terelte a figyelmet. A pár még középiskolában találkozott, amikor is Linda teherbe esett egyetlen lányukkal. Az évek alatt Linda számos próbálkozást tett arra, hogy elhagyja Dont, mivel a férfi túlzottan féltékeny volt. Végül Linda 1985-ben adta be a válópert, tizenegy nappal az eltűnése előtt.
Linda eltűnése után férje elmondta a gondolatait a rendőrségnek. Don szerint Linda egy másik férfiért hagyta el őt, akivel felesége drogügyletekbe keveredett. Semelyik teóriája nem igazán illett a rendőrség profiljába, főleg olyasmire hajazott, hogy saját magáról próbálja elterelni a figyelmet.

linda-sherman-murder

Ráadásul Don családi történetében volt példa erőszakra. 1974-ben édesanyja lelőtte és meggyilkolta saját apját, amikor veszekedtek. A nő tagadta, hogy ő húzta meg a ravaszt, de végül elítélték gyilkosságért. Így természetesen Jon lett az első számú gyanúsított felesége meggyilkolásában. Amikor előkerültek a nő maradványai, akkor egyre biztosabb lett a gyanú.
Valószínűleg Don gyilkolta meg feleségét 1985-ben. A férj eltemette feleségét, és bejelentette az eltűnését, de évek múlva rájött, hogy nincs bizonyíték felesége halálára, így nem tud sem elválni, sem újraházasodni. Épp ezért Don eldöntötte, hogy kiássa felesége koponyáját és egy könnyen megtalálható helyre temeti, azonban arra nem gondolt, hogy senki sem jön rá, hogy kié. Később még levelet is írt, hogy a rendőrség összekösse a szálakat.
Ez a leglehetségesebb teória, azonban bizonyítékok hiányában három évtizeddel később is megoldatlan maradt Linda Sherman meggyilkolásának ügye.

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.