Léteztek valaha unikornisok a földön?

Számos civilizációban hisznek abban, hogy az unikornisok valaha léteztek. Az első dokumentumok az időszámításunk előtti 2500-ból származnak. Az Indus völgyi civilizációk csodálatos pecséteket készítettek, amin unikornisszerű lények láthatóak.

Az ókori görög kultúrában az időszámításunk előtti 6. és 5. században szintén leírtak unikornisokhoz hasonló lényeket, úgy, mintha létező teremtmények lennének. Emellett még a Bibliában is feltűnnek. Sok helyen leírják az állatot. A reneszánsz periódusban így nem csoda, hogy sokan vadásztak is ezekre a lényekre. Így egyáltalán nem meglepő, hogy az emberiség története során rengetegen próbáltak igazi fosszíliákat találni, hogy bebizonyítsák az unikornisok létezését.

1663-ban Otto Von Guericke állítólag unikorniscsontokat talált az Unikornis barlangban Németország területén. Később kiderült, hogy a csontváz egy mamuthoz tartozott, mellette pedig egy gyapjas rinocérosz is hevert.

siberian unicornSzibéria területén élt a “szibériai unikornis” évezredekkel ezelőtt, amelynek első maradványait a 19. század elején tárták fel. A legújabb feltárások szerint a állat 350 ezer és 28 ezer évvel ezelőtt élhetett a földön. Sajnos a pontos időszakot még a mai napig képtelenek meghatározni. Lehetséges lenne, hogy a szibériai unikornis inspirálta az összes történetet, amelyek 4000 évvel később megjelentek? Hogyha ez az állatfaj élhetett együtt az ősemberrel, akkor lehetséges, hogy megoldódik a rejtély.

chinese unicornAz unikornisok viszont nem csak az európai mitológiában jelentek meg, hanem az ázsiaiban is hatalmas szerepet játszottak. A legérdekesebb, hogy a kínai unikornisábrázolás nagyban különbözik az Európaitól.

Hogyha megnézzük az összes tényt, akkor lehetséges, hogy jobb, ha meghagyjuk az unikornist a mesevilág részeként, mert valószínűleg sosem derül ki, hogy is került bele az emberiség történetébe.

forrás: Learning-Mind

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.