Leonarda Cianciulli, a szappankészítő sorozatgyilkos

 Leonarda Cianciulli Olaszországban született 1894-ben, és összesen csak három nőt gyilkolt meg életében. Azonban belőlük süteményt és szappant készített, így lett belőle Olaszország egyik legemlékezetesebb gyilkosa. 

Leonarda Cianciull, taken in 1946

Cianciulli-nak kemény élete volt. Megpróbálta megölni magát két alkalommal, amikor még fiatal lány volt és egész életében melankolikus maradt. Később összeházasodott egy olyan férfivel, akit elleneztek a szülei, az édesanyja még meg is átkozta. Két jövendőmondó is megjósolta neki, hogy minden gyereke meg fog halni, akit a világra hoz. Élete során Cianciulli tizennégy alkalommal esett teherbe, de csak négy gyereke élte túl a terhességet. Kedvenc gyermeke, Giusseppe a második világháborúban is részt vett. A nő meg volt győződve arról, hogy fia csak emberáldozat révén térhet haza hozzájuk.

Giuseppe Cianciulli at his mother's trial

Cianciulli gondosan megtervezte a gyilkosságokat, olyan nőket nézett ki, akik bíztak benne. Első áldozata Faustina Setti volt, egy helyi öreglány. Cianciulli bizalmába avatta a nőt, azt hazudta, hogy talált egy férfit a magányos nőnek, majd később a házába csábította, ahol bedrogozta és baltával meggyilkolta, majd lecsapolta a vérét, és feloldotta savban. Azonban a vért nem dobta ki, inkább teasüteményt készített belőle, amit fiának és a szomszédoknak kínált fel.
Clementina Soavi pontosan ugyanígy végezte, csak neki azt hazudta, hogy állást talált a számára. Majd következett Virginia Cacioppo, akinek titkárnőként ígért munkát. Azonban Virginia vérét már nem teasütihez, hanem szappanhoz használta. Hogy pontosan idézzük a gyilkos memoárját: “Húsa fehér és zsíros volt, amikor felolvasztottam, adtam hozzá egy üveg parfümöt. Hosszú ideig kellett főzni, de a végén krémes szappan lett belőle. Adtam belőle a szomszédoknak és a kollégáknak is. A süteményből is, mivel a nő nagyon édes volt.”

Cianciulli's victims

Azonban az utolsó alkalommal a gyilkos borzalmas hibát vétett. Virginia nővére gyanakodni kezdett az eltűnés miatt, és felhívta a rendőrséget, akinek Cinaciulli bevallotta nyugodtan a bűneit. A bíróságon sem mutatott megbánást. A nőt harminc év börtönre ítélték, három évre pedig pszichiátriára utalták, ahol végül agyvérzésben halt meg 1970-ben.

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.