Legkülönösebb tíz indíték II. rész

Az előző alkalommal már megismerhettük a legkülönösebb indítékokat, amelyek az embert gyilkosság elkövetésére sarkallják. A listának azonban nincs vége. A továbbiakban hasonló szokatlan bűnesetekkel fogunk találkozni.
 
6. Uroko Onoja
Uroko Onoját, a sikeres üzletembert valószínűleg többen is irigyelhetik. Öt nőt vett el, és amikor a hatodikkal készült a nászéjszakára, többi asszonya is berontott a szobába, és csatlakozni kívántak. Szép szavak és csábító viselkedés helyett biztosra mentek: késekkel és botokkal fegyverkeztek fel, és kényszerítették, hogy folyamatosan teljesítse háztartási kötelezettségeit. Az utolsó előtti feleségéhez érve azonban a férfi összerogyott, és meghalt. A jelentés szerint halálra erőszakolták.
 
5. Walter Seifert
Walter Seifert roppant szerencsétlen ember volt: elvették a járulékát, mert a felülvizsgálat során kiderült, hogy tuberkulózisa lappang, a felesége belehalt a szülésbe.  Talán érthető, hogy a skizofréniával diagnosztizált férfi miért gyűlölte az orvosokat, vagy az államot. Az viszont elég meglepő, hogy ahelyett, hogy orvosokra vadászott volna, inkább iskolai mészárlást rendezett. Lehet, hogy a jövő orvosait akarta ezzel kiirtani? Ezt már nem tudhatjuk meg, mivel Walter Seifert rovarirtót ivott, és megölte magát, mire megtaláltak volna.
 
5. Tonda Lynn Hamilton 
 Tonda Lynn Hamilton azzal védekezett a bíróságon, hogy nem tehet róla, mivel beszippantották a Mátrixba. Ő nem az egyetlen, akit annyira megérintett a film, hogy képtelen volt valóság és képzelet között határvonalat húzni, ebbe a kategóriába tartoznak más olyan elkövetők is, akiknek bűncselekményük kapcsolódik valamilyen formában a Mátrix című filmhez. Tonda Lynn Hamiltont egyébként beszámíthatatlanságra hivatkozva felmentették.
Crime Scene – Do Not Cross
 
3. Armin Meiwes
Armin Meiwes üzemeltette a „Cannibal Cafe” elnevezésű honlapot, ahol megfelelő önkéntest keresett ahhoz, hogy elfogyassza. Többen visszautasították jelentkezésüket, miután rájöttek, hogy Armin Meiwes nem csupán játszik, hanem komolyan gondolja. Végül Bernd Jürgen Armando Brandes jelentkezett. Brandes mérnök volt Berlinben és élete utolsó kalandjára vállalkozott. A találkozás után Meiwes kiélte kannibál vágyait. Később gyilkosságért életfogytiglanit kapott. Ma már megtért, és állítása szerint vegetáriánus lett.
 
2. Jeffrey Hudson
Jeffrey Hudson 1689-ben született, törpe volt, és bár hozzászokott a méretét illető gúnyos tréfáknak. Azonban egyszer egy különösen durva vicc után párbajra hívta a királyi udvar egyik kevésbé fontos udvaroncát, akit aztán le is lőtt. Szerencsétlenségére, akkoriban tiltották be a párbajt, így elüldözték.
 
1. Fergus Glen
Fergus Glen szeretett főzni, de barátja, Craig balszerencséjére az elismerést is szerette. Hiába volt finom az étel, és vendége rendesen be is lakmározott, Glen hiányolta a köszönömöt. Büszkeségében sértve dühében fogott egy baltát, és megölte vacsoravendégét. Később életfogytiglanit kapott a gyilkosságért, amihez a kedvesség hiánya vezetett.
 
Forrás: ListVerse

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: