Legjobb horrorok 2017-ben

Úgy gondoltam, hogy összeállítsam a saját listámat a legjobb horrorfilmekről, amelyeket 2017-ben láttam. Bár sajnos nem sikerült túl jóra az év horrorok terén, csupán 31 horrorfilmet listázhattam. Ennek ellenére a legjobb tíz filmet megosztanám veletek!

Life (2017)

Annyira nem is horror, inkább sci-fi. Egy csapat űrhajós életet talál egy idegen bolygón, amellyel aztán igencsak érdekes problémák akadnak. Sokkal jobban tetszett idén, mint az Alien, mindenkinek ajánlott, aki szereti ezt a műfajt.

It (2017)

Idén a kedvenc horrorom. Stephen King klasszikusa méltó adaptációt kapott, Pennywise is elképesztően lett megformálva, a gyerekszínészek is szuperek voltak. Alig várom a második részt, ami 2019-ben érkezik.

1922 (2017)

Még egy Stephen King adaptáció, ezúttal egy kisregényé. A Netflix egyre jobb filmeket is készít, ezt bizonyítja az 1922 is, amelynek központi szereplője egy farmer, aki meggyőzi fiát, hogy közösen iktassák ki az életükből a feleségét. A Sötét minden, csillag sehol című válogatásban olvashatjuk az eredetit.

Gerald’s Game (2017)

Újabb Netflixes Stephen King, ami szintén érdemes volt arra, hogy felkerüljön a listára. A Bilincsben az egyik kedvenc Stephen King könyvem, amelynek adaptálása nem is annyira egyszerű a nézőpontok miatt. Mindenkinek ajánlom a történetet.

Get Out (2017)

Kifacsart horror-thriller egy fekete srácról, akit fehér barátnője visz haza, hogy bemutassa a családjának. Morbid film, de fontos kérdéseket boncolgat. Az egyik legérdekesebb horrorfilm 2017-ben.

Better Watch Out (2017)

Decemberben találkoztam ezzel a filmmel, ahol egy bébiszittert és vigyázottját támadják meg a házban, aztán az események furcsa (tényleg, nagyon-nagyon furcsa) irányt vesznek. Az egyik kedvenc morbid filmem az idén, karácsonyi hangulattal fűszerezve. Szuper alkotás!

Annabelle: Creation (2017)

Az idei év egyik nagy meglepetése, mivel az Annabelle első része egyáltalán nem nyűgözött le. Ez viszont pont olyan horror, amilyennek lennie kell. Visszahozta az eredeti Conjuringok hangulatát. Mindenkinek ajánlom az Annabelle baba megalkotásának történetét.

47 Meters Down (2017)

Talán az egyik legkevésbé különleges film a listáról, két lányról, akik cápás ketreces merülésre mennek, aztán a dolgok rossz irányt vesznek. Ennek ellenére izgalmas film, másfél órára a képernyőre szegez. Javasolt az idei kínálatból.

The Autopsy of Jane Doe (2017)

Szuper kis horror apáról és fiáról, akik egy nagyon különös lány hulláját boncolják fel. Mindenkinek ajánlott, akik szeretik a misztikus horrorokat.

The Limehouse Golem (2016)

A lista utolsó darabjának egy Hasfelmetsző Jacket idéző, viktoriánus stílusú horrort hoztam, amelyben egy sorozatgyilkost próbálnak felderíteni. Igazán jó hangulatú horrorfilm.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.