A legfélelmetesebb mozik a némafilmek korszakából

A régi filmek mindenképpen félelmetesek. Talán azért is, mert a gyermekkorunkra emlékeztethetnek bennünket. De most némafilmeket hoztunk el nektek, amelyek még hangeffektek nélkül riogatták a nézőközönséget. Ennek ellenére így is súlyos rémálmokat okozhatnak. Érdemes megnézni őket!

Az Operaház fantomja (1925)
Számtalan adaptációja létezik Az Operaház fantomja című történetnek, amelyet eredetileg Gaston Leroux írt 1910-ben. 1925-ös első adaptációja ma is klasszikus darabnak számít.

the-phantom-of-the-opera-1

Häxan: Witchcraft Through the Ages ​(1922)
Az Egyesült Államokban betiltották a svéd filmet, amelyet eredetileg dokumentumfilmnek szántak. A témája a mentális betegség szerepe volt a boszorkányságban az évszázadok során. A film a mítoszokat szerette volna lerántani a démoni megszállásról, és rettenetesen félelmetesre sikerült.

HŠxan (1922) Filmografinr: 1922/06

Nosferatu – Drakula (1922)
A klasszikus Drakula történet a mai napig elbűvölhet bárkit. Max Schreck alakítja Orlok grófját. Ruházata mindenképpen autentikus. A legrosszabb az, ahogy Orlok grófja ránk emeli tekintetét. Mindenkinek érdemes megnézi a filmet.

nosferatu

The Cabinet of Dr. Caligari ​(1920)
A filmben először jelenik meg a mindenhová bennünket követő őrült gyilkos. Tim Burtont is megihlette a későbbiekben ez a borzongató alkotás.

scariest silent film

Begotten (1991)
Nem teljesen némafilm, ráadásul a kilencvenes években jött ki, de ennek ellenére brutális fekete-fehér képei bárkit halálra rémiszthetnek. A film az istenek halálát és újjászületését meséli el.

begotten

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.