Látogatók az ismeretlenből

Életünk során legalább egy vagy két érdekes lény látogat meg minket, amelyek az ismeretlenből jelennek meg. Ezek a különleges vendégek a saját gyermekeink. Szeretjük őket, de nem féltetlenül fogadjuk el olyannak őket, amilyenek. Sok esetben saját birtokunkként kezeljük őket, akik valóra válthatják az álmainkat helyettünk is. Vajon tényleg jól fogadjuk ezeket a látogatókat?

Hogy megtaláljuk a megfelelő választ a kérdésre, előtte ismernünk kell saját magunkat. Hogyha nem is törekszünk erre, nem is akarjuk megismerni a saját helyünket a világban, akkor nehezebb dolgunk lesz. Ezek nélkül csak a szüleink és tanáraink kondicionált mintáit tudjuk ismételgetni.

Természetesen az elfogadott dolgok kultúránként változhatnak, és azon is múlik egy ember sikeressége, hogy ezeket mennyire tudja elfogadni. De az életcéljainkkal is meghatározzuk saját magunkat. De a jövendőbeli gyerekeinknek is van egy személyisége, amely korántsem egyezik a miénkkel.

girls-529013_1280

Leszületett gyermekeinkkel meg kell próbálnunk megfelelőképp bánnunk. Mi ugyanígy vándorokként érkeztünk erre a világra, akárcsak ők. A céljuk az, hogy megtestesülésben próbáljanak rájönni létezésük céljára. Nekünk pedig meg kell próbálnunk segíteni őket ezen az úton.

Amikor látogató érkezik a házunkba, akkor nem tudhatjuk pontosan az igényeit. De gyerekeink minket választanak ki modellként, belőlünk is táplálkozva alakítják ki a személyiségüket. Hogyha elkezdenek beszélni, akkor egyre többet és többet értenek meg a körülöttük lévő világból. Szeretnének mindent megismerni és mindenre magyarázatot találni, de sok esetben az utánzás során el is felejtik eredeti céljukat.

Most tíz dolgot fogunk felsorolni, amely segíthet abban, hogy gyermekünk igazi egyénisége is kifejlődjön

1) Sohase tekintsd őket a birtokodként, a gyermek tanácsokra szorul, nem kontrollra.
2) Hagyd meg az egyéni szabadságát, hogy megtapasztalja maga is a világot
3) Engedd, hogy egyre többet tapasztaljon meg saját maga
4) Ne taníts neki olyan dolgokat, amelyeket nem tapasztaltál saját magad
5) Tanítsd meg, hogy semmit se vegyen biztosnak, tanítsd meg a társadalom szabályaira
6) Engedd, hogy kételkedjen mindenben, amíg nem tapasztalja meg
7) Hagyd, hogy szabad és nyitott maradjon az új tapasztalatokra
8) Oszd meg vele a saját tapasztalataidat
9) Alakíts ki olyan környezetet, amelyben sok lehetőségük van nevetni és boldogan élni
10) Ajánld fel a saját példádat, tanítsd meg hogyan lehetséges éber és tudatos életet élni
forrás: MindUnleashed

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.