Kutyák öngyilkossága az Overtoun hídon

Talán az egyik legismertebb és legrégebbi szellemtörténet a Fehér Nőről szól. Mítosza szinte mindenhol megjelenik a világon. Néhány történetben a Fehér Nő egy kastély felső ablakából néz ki, és várja szerelme visszatérését. Más mesékben a nőt megöli volt szerelme, akiért egyáltalán nem rajongott. Később a Fehér Nő már az autópályák mellé került és stopposként szedi fel áldozatait. Néhány ilyen esetben a nő halálba is vezette ezeket a férfiakat. Ez még rendben is van, de mi van ha azt mondjuk, hogy a szellem a kutyákra is veszélyes?

A világ egyik legkísértetiesebb helye az Overtoun-híd, amely Dunbartonshire-ben található, Skóciában. 1895-ben John White lett az Overtoun első tulajdonosa, ő építette magát a hidat is. Tizenhárom évvel később John White meghalt egy hirtelen betegségben, hátrahagyva feleségét Grace Eliza McClure-t. A mítosz szerint John kissé hajlott a sátánimádat felé és az alkímia is érdekelt. Azonban az igazság az, hogy John White lojális tagja volt az egyháznak.  Teljesen mindegy, a lényeg, hogy John meghalt, Grace meg egyedül maradt. A depressziós nő rengetegszer átvándorolt a hídon. Azt nem tudják, hogy a nő pontosan hogyan is halt meg, de sokan úgy gondolják, hogy öngyilkost lett. Johnnak és Grace-nek nem lett gyere, így az Overtoun birtok más kezébe került 1938-ban. A helyszínt manapság is használták, például kórházként és itt vették fel a Felhőatlasz című filmet. A hely nyitott mindenki felé és igazán csodás hely ahhoz, hogy sétáljunk egyet. Azonban a helyszínen rengetegen látták a Fehér Nőt. Hogyha ez nem lenne elég, hogy elkerüld a helyszínt, akkor most mesélünk ennél is félelmetesebbet.
Kenneth Meikle és családja úgy döntött, hogy sétálnak egyet az Overtoun területén ey szépséges napon. Még a golden retrieverüket is magukkal vitték. Hendrix, a kutya mindenhol körbeszimatolt, boldogan rohangált, azonban, amikor a hív közelébe értek minden megváltozott. Hendrix azonnal elrohant a családtól, és leugrott a hídról ott, ahol a legmagasabb volt. Kenneth azonnal a kutya után indult, aki nem sérült meg, csak kissé sokkos állapotba került.
Ben nem volt ilyen szerencsés. A skót juhász is erre járt a Cooper családdal 2005-ben. Ahogy elérték a hidat, Ben leugrott pontosan azon az oldalon, ahol Hendrix. Bennek eltört több mancsa, a háta és az állkapcsa is. Sajnos a kutyán nem tudta segíteni az állatorvosok.

És ez a két történet csak csepp a tengerben. De mi vett rá több, mint ötven kutyát, hogy azonnal leugorjanak a hídról? Néhányan úgy gondolják, hogy ezekért Grace Eliza McClure a felelős. De miért érinti a kutyákat is? Sokan úgy gondolják, hogy az Overtoun híd környékén nagyon elvékonyodik a két világ közötti határ, amit a kutyák érzékelnek.  Néhányak szerint semmi paranormális nincs a dolog, egyszerűen csak sok vadállat van a környéken, amelyeket a kutyák üldözőbe vesznek.

Bármi is okozza a különleges jelenséget, az bizonyos, hogy 1950 óta körülbelül hatszáz kutya ugrott le a hídról és legalább ötven bele is halt az esésbe. Minden egyes kutya hosszú orrú fajta volt, mindegyik napsütés napon ugrott és minden egyes kutya pontosan ugyanonnan ugrott: a jobb oldalon található utolsó fokokról.
Pár évvel ezelőtt Dr. David Sands, kutyapszichológus látogatta meg a hidat Hendrixszel, aki egyszer már leugrott a mélybe. A kutyát pórázon vezette, és ahogy elérték a kritikus pontot, a kutya azonnal ideges lett, és a híd szélére húzta a férfit. Bármi is volt ott, Hendrix újra érezte a jelenlétét.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.