Középkori csontvázat fedeztek fel egy fában

Az archeológusok Írországban egy furcsa, középkori csontvázat fedeztek fel egy 215 éves fa tövében. A bükkfa egy vihar során omlott össze, amely láttatni engedte a gyökerénél az odabent rekedt csontvázat. Azonnal szakértőket küldtek a fához, hogy megvizsgálják a különleges leletet. Érdekes történet derült kell a maradványokról. 

A középkori személy erőszakos halált halt. Több késszúrást találtak a mellkasán és a bal kezén is, amely azt bizonyítja, hogy megpróbálta megvédeni magát. A csontváz egy 17 és 20 év közötti férfi maradványa volt, és körülbelül 900-1000 éve történhetett az eset.

SligoTree
Az ugyan nem derült ki, hogy csatában hunyhatott-e el, esetleg valamilyen személyes konfliktus során. A testet keresztény hagyományok szerint temették el, szóval tudhattak az esetről.
Valószínűleg a fát ültető ember nem tudott a sírról, amelyet magában rejtett, ez teljes mértékben a véletlen műve. Semmilyen temető nincsen a közelben, ezért is érdekes az eset. Ráadásul még érdekes, hogy a fiú igencsak magas volt a középkori emberekhez képest.

forrás: FoxNews

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.