Kiss Béla: a magyar vámpír története

Az egyik legfélelmetesebb sorozatgyilkosos történet a 20. századból éppen az első világháború idején történt. A káoszban igazán könnyű volt eltűnni és eltussolni az eseteket. Ráadásul ez a történet éppen Magyarországról ered.

1912-ben Kiss Béla Cinkota egyik legszebb házába költözött feleségével, Máriával. A férfi kereskedő volt, igazi társasági ember, okos és kedves. Mária azonban tizenöt év házassága alatt átlátott a férjén, és nem sokkal később szeretője is lett Bikari Pál személyében. Decemberben Kiss bejelentette a városban, hogy felesége elhagyta és elszökött Pállal, hogy újrakezdjék az életüket az Egyesült Államokban. Valójában Kiss feleségének és szeretőjének teste két fémtartályban állt, alkoholban tartósítva a házán kívül.
A városban élők természetesen nagyon sajnálták a férfit, és hamarosan hölgy látogatói is akadtak, hogy felvidítsák. A nők azonban sosem maradtak túl sokáig.


Ahogy az első világháború végigsöpört Európán Kiss is besorozásra került és azonnal elhagyta otthonát. Nem sokat hallottak a férfiről 1916-ig, amikor is bejelentették, hogy meghalt a bevetés során.
Ekkor derült ki, hogy Kissnek bizony furcsa szenvedélye volt. Valaki ugyanis úgy döntött, hogy körülnéz és kitakarítja a házát halála után, majd újra kiadják, esetleg eladják másoknak. A rendőrség 24 fémtartályt fedezett fel, amelyben összesen 24 nőt és egy férfit találtak. Ebben volt Béla felesége és szeretője is. Annyira jól voltak tartósítva, hogy még a ruhájuk címkéi is olvashatóak maradtak. Az áldozatokat megfojtották, sok esetben lyukakat találtak a nyakukon, amely arra utalt, hogy lecsapolták a vérüket. Ezen morbid részlet miatt lett Kiss Cinkota Vámpírja.
Emellé még találtak egy titkos szobát is, amelyből kiderült, hogy Kiss Hoffmann álnév alatt hirdette magát a budapesti újságokban, magányos özvegyként, aki kapcsolatot keres. Kiss inkább az idősebb nőket célozta meg, akiknek volt pénzük. Természetesen először rávette őket, hogy adjanak neki pénzt, aztán gyilkolta meg őket.
Gondolhatjuk, hogy legalább a férfi meghalt, nem? Sajnos még ez sem igaz. Kiss elrendezte a halálát, majd felvette egy fiatal férfi identitását, aki egy belgrádi kórházban halt meg. Az évek során egy New York-i detektív is állította, hogy a nyomára akadt Hoffmann néven, de ennek ellenére sohasem kapták el.

forrás: ModernNotion

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.